Geplaatst op Geef een reactie

Hoe maak je een speelrijk en toch minimalistische kinderhoek

keukenhoek minimalistisch

Zo af en toe verander ik de kinderhoek. Ik heb eerder al een keer onze kinderhoek laten zien. Een mooie lichte en opgeruimde plek waar de kinderen fijn kunnen spelen. Het is een lange lage tafel met een paar spulletjes erop en twee stoeltjes. Af en toe wissel ik de spulletjes om en maak ik een plek om de kinderen wat op gang te helpen bij hun doen alsof spel. Deze keer heb ik een soort keukenhoekje gemaakt. Het is een heel simpel fornuisje dat bestaat uit een kookplaatje met knoppen die kunnen draaien. Ik heb een klein ladekastje ernaast gezet waar de etenswaren in kunnen. Die zijn overigens allemaal van hout zoals kleine gebakjes, tomaatje, eitje, stokbrood, brood, etc. Ze zitten d.m.v. klittenband aanelkaar en kunnen dus los ‘gesneden’ worden. Op het kookplaatje staan twee kleine pannetjes. Om wat spel te creëeren heb ik de kinderstoel voor de pop erbij gezet en het rotan wiegje. In een koffertje zitten wat kleertjes, flesje, bordje en lepeltje, etc voor de pop. Om het gezellig en echt een hoekje te maken ligt er een mooi en zacht kleedje op de vloer. Op deze manier probeer ik echt een afgebakend plekje te maken en verder zo weinig mogelijk ander speelgoed binnen handbereik neer te zetten. Zo staan op de tafel alleen maar wat tekenspullen, omdat ik vind dat die altijd voor het grijpen moeten staan (de stiften zitten in de doos om zo te kunnen pakken voor de oudste, potloden ernaast voor de kleinste). Naast de tafel staat het poppenhuis en verder zit het andere speelgoed in de dichte kast en hebben ze elk een laatje waar ze zelf spullen uit kunnen halen. De dichte kast moeten ze eerst vragen of ze daar iets uit mogen pakken.

Op deze manier is de woonkamer netjes én kunnen de kinderen fijn spelen, omdat het overzichtelijk voor hun is. Ik probeer nu ook echt om dan niet weer van alles erbij te slepen. Voorheen deed ik dat bij de oudste wel. Van alles kwam erbij, plastic etenswaren, doosjes, allemaal bestek noem maar op. Ik begin nu steeds meer waarde te hechten aan minder, maar mooi speelgoed. Dus een houten keukentje, houten etenswaren en bestek. En niet teveel.

Ik heb het hoekje vandaag ingericht. De jongste van twee ging gelijk soep maken en de pop eten geven. Onze zoon van 5 begon toen hij uit school kwam gelijk restaurantje te spelen door bestellingen op te nemen en broodjes klaar te maken. Echt heerlijk om te zien!

Wil je ook zo’n fijn hoekje in richten? In de webshop hebben we een heel mooi opklapbaar fornuis met pannetje, een schitterend houten servies op een dienblad met chocoladetaart en een lieve pop om te verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *