Geplaatst op Geef een reactie

Adventskalender inspiratie poppenhuiskoffertje

Heb je de adventskalender Diy set al gezien? Als je die in je winkelmandje doet kun je shoppen voor een adventskalender die je zelf samen kunt stellen. Leuk toch? Om je wat inspiratie te geven heb ik een koffertje ingericht met 24 items, dus van 1 t/m 24 december een kadootje totdat het kerst is. Samen met het koffertje (helaas niet meer verkrijgbaar) heb je een geweldig leuk poppenhuis to go!

Verder lezen Adventskalender inspiratie poppenhuiskoffertje
Geplaatst op 2 Reacties

Maileg Poppenhuizen, tips en voorbeelden

Wat leuk dat je met een poppenhuis bezig bent! Toen ik daar voor onze bijna twee jarige Famke mee begon ontdekte ik al vrij snel de superleuke spullen van Maileg en begon de grote ‘verslaving’ 😊 Ik was er in mijn hoofd non stop mee aan de gang. Op het blog kun je meerdere items vinden over ons eerste echte poppenhuis, daar ga ik nu niet weer heel diep op in maar ik begin erover omdat ik denk dat je verschillende soorten poppenhuizen met Maileg kunt ‘maken’.

Verder lezen Maileg Poppenhuizen, tips en voorbeelden
Geplaatst op Geef een reactie

Zomer speelhuisje met diy’s

Zo, wat maakte ik veel foto’s van dit huisje! Dus die moest ik toch nog wel even met jullie delen vond ik. Ik maakte dit zomer speelhuisje vorig jaar in de vakantie en heb ook aardig wat spulletjes zelf gemaakt. Hier heb ik ook foto’s van, vaak op mijn snijmat zodat je de afmetingen zelf kunt bekijken mocht je het ook willen knutselen. Ik heb overal balsahout voor gebruikt en dunne stokjes van hout. Ik laat eerst een aantal foto’s van het huisje zien en daarna foto’s van hoe ik enkele items zelf heb gemaakt.

Verder lezen Zomer speelhuisje met diy’s
Geplaatst op Geef een reactie

Elfendeurtje DIY

Zo leuk, die elfendeurtjes voor tegen de muur in je huis. Je kleintje kan alle geheimen fluisteren en het elfje zit er stiekem achter om mee te luisteren ;). Al eens eerder heb ik geschreven over het elfendeurtje in je huis, je kunt dat hier lezen in ‘Het magische deurtje dat je in huis moet hebben’. Als je het nou niet ziet zitten om rechtstreeks een deurtje op je muur te plakken heb ik hier een ander leuk idee voor je. Je plakt alles op een stuk karton of hout in de vorm van een huisje. Dit kun je overal neerzetten waar je maar wilt! Om het nog gemakkelijker voor je te maken heb ik in de shop een ‘setje met het deurtje, vogelhuisje, stoel en ladder‘ verkrijgbaar en het papier vind je bij ‘Maileg set papier’

Geplaatst op Geef een reactie

Februari: goede voornemens

Ik hoor je denken: Daar begin je meestal op 1 januari mee toch? Heel eerlijk had ik dit ook al op de planning staan, maar met de kinderen in de thuisscholing ben ik al blij dat ik de boel allemaal een beetje op orde heb. Maar…aangezien ze op 8 februari weer naar school mogen ga ik toch weer een poging wagen! En ik wil eigenlijk waar ik ooit ook mee begonnen ben weer oppakken: bloggen over de dingen die ik leuk, mooi, lief vind. Ik wil graag de dingen die mij inspireren met jullie delen zodat ik jullie daar hopelijk ook mee inspireer. Zelf word ik soms heel blij van een mooi plaatje, of zie ik iets dat ik graag wil maken voor Famke of voor mijn hobbykamer. En natuurlijk Maileg, poppenhuizen en ander speelgoed wat daar heel mooi bij past. Hier en daar een diy of een printable en vooral mooie plaatjes 🙂

Het plaatje van dit blog vind ik al een hele mooie om te mee beginnen. Dit is een foto die ik heb geplaatst op Instagram en ik wil eigenlijk proberen elke maand zoiets foto te plaatsen. Het is een kaart van Elsa Beskow. Het is er één van een setje maandkaarten die ik heb gekocht bij ‘Freubelachtig‘ .