Geplaatst op Geef een reactie

Welk speelgoed past bij mijn kind?

broer en zus

Herken je dit? Je zit naar je kind te kijken terwijl het aan het spelen is. Het vermaakt zich mondjesmaat en gaat van het een naar het ander. Steeds een momentje aandacht en dan weer zoekend naar wat anders. Hier kunnen natuurlijk verschillende oorzaken voor zijn: Niet fit of een drukke dag achter de rug, of gewoon even een offday. Teveel aanbod kan ook een oorzaak zijn óf niet (meer) het juiste aanbod. Het eerste, teveel aanbod van speelgoed, heb ik al eens eerder over geblogd ‘Tip: door minder speelgoed gaan ze meer spelen’. Ik zal daar binnenkort nog uitgebreider op terugkomen. Het andere aspect, niet of niet meer het meest geschikte speelgoedaanbod, wil ik graag in de komende blogitems tips over geven.

Ik wil je handvatten geven over welk soort speelgoed aansluit bij de verschillende speelfasen en ontwikkelingen van het jonge kind. Dit begint al bij de baby in de box….ouders denken al snel dat een baby vermaakt moet worden in de box. Hup, allerlei speelgoed erbij of een babygym eroverheen en dan het liefst eentje met allerlei geluiden en rond stuiterende beestjes. Is echt niet nodig, de baby vermaakt zich prima met zichzelf. Hij beweegt, luistert, bekijkt…genoeg te doen. In mijn tweede item zal het gaan over de dreumes die graag de wereld wil ontdekken. Daarna over de jonge peuter die jou graag wil helpen en nadoen, de oudste peuter die zijn fantasie veel gebruikt en als laatste de jonge kleuter die al wat meer aan kan en ook motorisch graag bezig is.

Zoals ik met het speelgoedaanbod in de Skattich webshop ook doe, zal ik met de tips rekening proberen te houden met de verschillende types ‘speelkinderen’. Zo hebben we bijvoorbeeld de onderzoekers en de bekijkers die zich wel met hetzelfde speelgoed kunnen vermaken, maar vaak op een andere manier.

En dan het laatste onderdeel: Spelen kan natuurlijk binnen, maar buiten spelen is ook heel fijn! Vooral nu de herfst is begonnen valt er veel te vinden en te doen in de natuur. Ik zal bij elke leeftijdsperiode een aantal activiteiten benoemen. Kijk nu alvast eens op mijn Pinterestbord ‘Buiten spelen’ met hele leuke tips!

In het eerstvolgende blogitem zal ik speeltips geven voor de baby van 0-6 maanden, tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *