Geplaatst op Geef een reactie

Tip: door minder speelgoed gaan ze meer spelen!

Minder speelgoed…dussuh…als je de titel van dit stukje bekijkt zou je zeggen dat ik er hele slechte verkooptechnieken op na houd! Maar dit is wel echt wat ik tijdens onze vakantie in Frankrijk heb ervaren. Ik wist het ook best al wel en het staat ook al een tijd op mijn todo-list, maar nu weet ik het zeker: ruim regelmatig dat speelgoed op! Het krat speelgoed dat ik namelijk voor de kinderen mee had genomen had ik net zo goed thuis kunnen laten.

Een paar dingetjes zijn tijdens de 12 dagen regelmatig tevoorschijn gehaald, maar het meeste heeft de buitenkant van het krat niet gezien. Het appelhuisje dat onderdeel was van het aftelkoffertje uit het vorige bericht was zwaar favoriet naast theedrinken met de konijntjes van Maileg.

WP_20160730_08_44_15_Pro (2)

Ik zie ook dat ze veel langer en intensiever kunnen spelen met die paar dingen, vooral omdat ze geen extra prikkels krijgen en niet afgeleid worden door andere dingen. We moeten in huis maar weer eens aan de slag: spullen weggooien, naar de kringloop brengen en weggeven en spullen tijdelijk op zolder zetten om af en toe wat te kunnen wisselen. Ik heb dat vaker gedaan met onze oudste toen hij drie was. Ik liet hem de spullen bekijken en verdelen in drie verschillende dozen. Later zijn er nog een paar dingen van doos verhuisd (eigenlijk vind ik die toch nog wel leuk mem….) maar over het algemeen ging het prima.

We zetten het erbij op het lijstje en dan zal ik er ook over bloggen, maar de grootste todo lijst met de meeste prioriteit is nu even de webshop. Phoe hé, er komt meer bij kijken dan ik had gedacht! Een aantal bestellingen bij leveranciers heb ik inmiddels geplaatst en nu ben ik bezig met het ontwerp en teksten voor de website en andere zaken die nog geregeld moeten worden zoals een webshopkeurmerk, ideal, verpakkingsmateriaal en noem maar op! Ontzettend leuk om te doen, vooral omdat het helemaal van mezelf is en omdat er zoveel verschillende kanten aan zitten. Gelukkig hoef ik het niet allemaal alleen te doen, mijn man helpt me erbij. Helaas zit er ondertussen een dikke laag stof op de naaimachine en die laag zal eerst ook alleen maar dikker worden vrees ik. Als het allemaal wat loopt hoop ik ook zelfmaak dingen op te nemen in de shop, maar nu heb ik daar jammer genoeg even geen tijd voor (heb ook nog een baan van 28 uur in de week….). Ik krijg wel heel veel energie van de nieuwe plannen, dus ik ga lekker zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *