Geplaatst op 13 reacties

Project Maileg poppenhuis is afgerond!

Maileg poppenhuis zelf maken

Een echt Maileg poppenhuis helemaal zelf gemaakt en ingericht met Mailegmeubeltjes. Een pronkstuk, ik kan niet anders zeggen. En wat ís ze er blij mee en wat kan ze er mooi mee spelen. Ik moet heel eerlijk toegeven dat er al met al heel wat uurtjes in zijn gaan zitten, vooral van mijn vader. Maar het was de moeite waard. Samen hebben we bedacht hoe het poppenhuis eruit moest komen te zien. En in de periode dat mijn vader aan het meten, zagen, timmeren en schilderen was ben ik op jacht gegaan naar spulletjes. En wat voor jacht….Overal komt het vandaan: Marktplaats, kringloopwinkels, rommelmarkten, speelgoedwinkels. Ze zijn regelmatig bezocht. En dan natuurlijk de spulletjes die ik zelf heb gemaakt, zoals de taartjes, de strijkplank, het hemelbed, het kledingrek en hier en daar wat matrasjes en beddengoed. Maar wat het toch echt afmaakt, vind ik dan hè, zijn de prachtige spulletjes van Maileg. Een fornuis, stoeltjes, een bedje, koffertjes, de muizen en konijnen, de scooter! Zulk leuk en mooi speelgoed. En tussen al deze heerlijke spullen zit dan ook eindelijk mijn eigen, zelfgemaakte, lieve ‘Kanientje‘. Het skattichkonijntje wat tot nu toe nog naamloos door het leven ging.

Ik zou zeggen: veel kijkplezier! En heb je vragen, stel ze gerust!

collage1klein

collage 2klein

13 gedachten over “Project Maileg poppenhuis is afgerond!

 1. Veel succes Carolien ! Skattich is een super stoer model voor je eigen winkel! Kom maar op met je nieuwsbrief ! Ik kan niet wachten !

 2. Leuk poppenhuis!! Mag ik vragen wat de afmetingen zijn ? Dank je! Gr Sandra

  1. Dankje Sandra! Hij is ongeveer 80 cm breed, 120 cm hoog en 30 cm diep. We zijn bezig om een bouwinstructie te schrijven die binnenkort online komt.

   Groetjes Carolien

   1. Hoi Carolien,

    Mijn dochter is zwanger en vraagt voor haar dochter allerlei spulletjes voor het poppenhuis. Nu ontbreekt het poppenhuis. Heb je inmiddels al een bouwinstructie?

    1. Wat leuk! Helaas is de bouwtekening met instructie nog niet klaar….maar het zal waarschijnlijk nu niet heel lang meer duren. Zodra hij er is komt ie in de webshop!

     Groetjes Carolien.

 3. Welke kleur verf heb je gebruikt voor t kastje en de tafel?
  Echt zo gaaf geworden alles!!

  1. Hai Reg,

   dank je voor je compliment! Er wordt ook dagelijks mee gespeeld 🙂 Voor het kastje en de tafel gebruikte ik verf van de Action, kleur ‘cottage green’. Volgens mij hebben ze die niet meer maar de kleur ‘Jade’ die ze nu hebben lijkt er verdacht veel op….het hangt ook wat van de ondergrondkleur en het aantal laagjes af. Hoe meer lagen hoe donkerder heb ik het idee.
   Ben je ook met een Maileghuis bezig?

   Groetjes Carolien

   1. Dank je voor je reactie. Ik ga eens kijken.
    Ik heb zo veel projecten in gedachten;)
    Wil zelf het Exmouth poppenhuis verven en inrichten.
    Maar ben ook helemaal weg vd maileg spulletjes. Mijn dochter heeft nu het poppenhuis van Rivièra maison. Maar ben qua inrichting nog niet tevreden.
    Verzamel nu iig de spullen die ik leuk vind en dan komt de uitwerking vanzelf:)

 4. Dag Caroline, ik zag dat de bouwtekening van het prachtige poppenhuis in april 2017 nog in progress was….mijn schoondochter krijgt in juli haar baby….Is de bouwtekening toevallig al ergens te vinden?

  Louise Doornenbal

  1. Dag Louise,

   Helaas, door omstandigheden gaat het niet lukken met de bouwtekening. Je zou bijvoorbeeld een kleine Billy van de Ikea kunnen ombouwen tot poppenhuis en daar dan deurtjes voor maken. Alvast veel geluk gewenst met jullie kleinkind!

   Groetjes Carolien

 5. Hallo, wat een ontzettend leuk blog! En wat heb je een prachtig poppenhuis ingericht! Zo mooi.
  Ik las dat je het kledingrek en het hemelbestormers zelf gemaakt hebt, wat fantastisch, heb je daar ook ‘ een patroon/werktekening’ van?
  Kan ik die ergens kopen? Lieve groet Pauline
  paulinevanderheijden@live.nl

  1. oh wat erg, ik heb je berichtje helemaal over het hoofd gezien! Ik heb deze zonder patroon gemaakt, dus ik kan je helaas niet verder helpen 😉 Bedankt voor je leuke compliment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *