Geplaatst op 12 reacties

Pompoenkoets … Pumpkincarriage

(scroll down for English)

Er was eens….

Is hij niet prachtig, deze handgemaakte pompoenkoets? Een tijdje geleden introduceerde ik deze door mij zelf gemaakte koets en inmiddels zijn er al meerdere naar een eigen huisje gegaan! Er zijn veel vragen over de koets dus daarom heb ik een blogitem over de pompoenkoets gemaakt.

De koets die je hier op de foto ziet is slechts een voorbeeld, want ik maak ze afwisselend in andere kleuren alleen wel altijd in de ‘Skattich’ stijl. Mensen die mij op Instagram volgen hebben de koets al in het vintage roze, glittercrème, vintage groen en offwhite voorbij zien komen. Ook de binnenkant en de bankjes variëren van kleur. Maar net waar ik zin in heb 🙂

Details

De pompoenkoets is handgemaakt van de mooiste katoenen stoffen en gevuld met wol waardoor hij mooi bol blijft staan. De vloer van de koets bestaat uit een met stof bekleedt houten plankje. De bankjes kunnen er uit en onder de koets zit elastiek waarmee je de rondhoutjes van de wielen vast kunt klemmen. Deze kunnen dus ook heel gemakkelijk los gehaald worden. De wielen zijn van hout. De koets kan ook rijden. De totale koets is ongeveer 26 cm hoog x 22 cm breed en 21 cm diep. De prijs van de pompoenkoets is €85,00 (afhankelijk van het materiaal kan de prijs variëren)

Dit item is niet getest op veiligheid in gebruik als speelgoed. Het item is handgemaakt, de wielen zijn kwetsbaar waardoor deze koets niet geschikt is voor hele kleine kinderen en is voorzichtig spel wenselijk. De pompoen koets is exclusief muizen. 

Er is veel vraag naar de pompoenkoets, helaas neemt het maken van de koets veel tijd waardoor ik er niet veel in een week kan maken. Ik ben daarom een beetje zoekende hoe ik ze het beste kan aanbieden. Ik heb het een tijdje via Instagram gedaan, maar nu ga ik het toch weer via de webshop doen. Van een wachtlijst krijg ik stress, dus daar begin ik maar niet aan 🙂

10-04-2024: Ik ben druk bezig met het updaten van de website en nieuwe items, hierdoor lukt het momenteel even niet om pompoenkoetsen te maken.

Nieuw! Maak nu je eigen pompoenkoets met het patroon en instructies die ik heb gemaakt! Kijk hier voor alle informatie: ‘Skattich patroon en instructie pdf (Nederlands)’

-xxx- Carolien

Once upon a time…

Isn’t it gorgeous, this handmade pumpkin carriage? A while ago, I introduced this homemade carriage and several have since gone to their own homes! There are many questions about the carriage so that’s why I created a blog entry about the pumpkin carriage.

The carriage you see in the picture is just an example, as I alternate making them in other colours only always in the ‘Skattich’ style. People who follow me on Instagram have already seen the carriage pass by in vintage pink, glitter cream, vintage green and off-white. The interior and benches also vary in colour. Just what I feel like 🙂

Details

The pumpkin carriage is handmade from the finest cotton fabrics and stuffed with wool to keep it nicely convex. The floor of the carriage consists of a fabric-covered wooden board. The benches can be removed and there is elastic under the carriage to hold the spokes of the wheels. So these can also be taken off very easily. The wheels are made of wood. The total carriage is about 26 cm high x 22 cm wide and 21 cm deep. The price of the pumpkin carriage is €85,00 (depending on the material, the price may vary)

Please note that this item has not been tested for safety when used as a toy. The item is handmade, the wheels are fragile so this carriage is not suitable for very small children and careful play is desirable. The pumpkin carriage does not include mice.

There is a lot of demand for the pumpkin carriage, unfortunately making them takes a lot of time so I can’t make many in a week. I am therefore a bit searching how best to offer them. I did it via Instagram for a while, but now I’m going to do it via the webshop again. A waiting list stresses me out, so I won’t do that 🙂

I only ship within the European Union.

10-04-2024: I am busy updating the website and new items, due to this I am currently unable to make pumpkin carriages for a while.

New! Make your own pumpkin carriage now with the pattern and instructions I created! Check out all the information here: ‘Skattich pumpkin carriage pattern and instructions pdf (English)’

-xxx- Carolien

ps. Did you know that the browser can translate the website for you? The option is usually at the top right of your toolbar on your computer.

12 gedachten over “Pompoenkoets … Pumpkincarriage

 1. I love the Pumkin Garage Can i Buy it 🥰

  1. Aw thank you! Yes you can buy it the way described above 🙂

   Kind regards,

   Carolien

 2. Dear Carolien,
  I would like to purchase one of your adorable carriages (for Maileg mice), any colour will be fine, with a slight preference for aqua, pink or lilac. I have a friend traveling to Amsterdam tomorrow (from California where we live). Could I purchase this from you & have it sent to his accommodation in Amsterdam?
  Kind regards,
  Kathryn Towers Kaminsky

  1. Dear Kathryn,

   Of course, it is possible to have something sent to an address other than your home address. Ordering a carriage goes the same way as described above, no custom orders unfortunately.

   Kind regards,

   Carolien

 3. Hello Will you sell carriages during summer on Instagram ? Thanks

  1. Hi! Yes! In July there will be a sale on Instagram. It wil be a in the form of a lottery by pm.

 4. Ik vind de koets geweldig. Is het mogelijk om het patroon van je kopen?

  1. Dankjewel! Ik heb geen patroon van de pompoenkoets verkrijgbaar.

   Groetjes Carolien

 5. Dear Caroilien,

  the only opportunity to order a carriage is through instagram? I am not on instagram… :/
  but i really wish to have one for my daughter she would really really love it. 🙂
  Can you help me on this problem?

  Thanks a lot!

  Adrienn

  1. Hi Adrienn,

   That is not the only way, when I have time I will make more carriages and they will become available in the shop. See also the text. I will try to make some again, but when they will be ready I really can’t say yet because I am very busy.

   Kind regards,
   Carolien

 6. Hello Carolien, I would really love to have one of your carriages for my royal-mice-family. They live in Northern Germany.
  Kind regards from Ina

  1. Hi! I allready sent you a message 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *