Geplaatst op 6 reacties

Maileg en Plantoys Victorian poppenhuis

Als je dan de vraag krijgt of je wilt helpen om het prachtige Plantoys Victorian poppenhuis in te richten dan weet je niet hoe snel je moet beginnen!

De voorkeur ging uit naar een combinatie van Maileg met de poppenhuismeubeltjes in Mailegstijl, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik heb vaak nog meubeltjes staan die ik niet in de shop heb omdat ik er bijvoorbeeld (nog) maar eentje van heb. Om die dan te gebruiken is natuurlijk erg leuk, want daar wordt het poppenhuis nog specialer van.

Laat ik maar beginnen met de foto’s en aan de hand daarvan kan ik vertellen wat je allemaal ziet. Je kunt nu ook heel goed zien hoe de muisjes combineren met de poppenhuismeubeltjes. Zoals je ziet passen ze er perfect bij en om mee te spelen helemaal. Het blijft wel wat ingewikkeld en ik krijg er ook heel veel vragen over dus ik geef hier en daar weer wat uitleg over de Maileg benamingen en uitleg. Ik benoem niet alle accessoires die je ziet, die kun je vinden in de shop. En ik heb ook nog twee leuke diy’s voor je!

Het Plantoys Victoriaanse poppenhuis is een mooi stevig poppenhuis van hout. Het wordt als bouwpakket geleverd, dus je moet eerst nog wel even klussen maar dan heb je ook wat 🙂

Persoonlijk vind ik dit een heel mooi huis van zichzelf en zou ik er niet teveel aan veranderen zoals behangetjes en vloertjes. Maar dit is natuurlijk ieder zijn eigen keuze.


Laat ik bovenaan beginnen met de leuke vlaggetjes van Maileg. Een poppenhuis wordt er altijd zo vrolijk van. Je vindt de Maileg vlaggetjes hier bij de ‘Happy day set’. De box en het bedje zijn ook allebei van Maileg. De box die je hier ziet is de box van het formaat My. My is de aanduiding voor de maat van de baby muisjes (en baby konijntjes). In principe is dus alles dat met My aangeduid is bedoeld voor de baby muisjes. Dat wil zeggen dat de baby muisjes er in passen. Het wel niet persé aangeven dat het geschikt is voor het 1:12 poppenhuis. Eigenlijk hanteer ik altijd dit: in de My meubeltjes passen de baby muisjes en konijntjes en de Mini konijntjes zijn dan als het ware hun verzorgers. Zo past de My baby in de My babystoel en het Mini konijntje kan de baby eten geven. En… in de My kinderwagen past de baby en het Mini konijntje kan er achter lopen. Maar dit wil niets zeggen over of het in een ‘klein’ 1:12 poppenhuis ‘past’ of niet. Mixen en een niet helemaal logische verhouding kan superleuk zijn en om mee te spelen maakt het de kinderen meestal niks uit, die mixen alles door elkaar. Dus zet je moeder muis achter de My kinderwagen dan kan dat helemaal prima.

In de My box staat een baby muis die eigenlijk bij het tweelingsetje hoort. Momenteel heeft Maileg weer een nieuwe Tweeling, echt te schattig.

In het metalen micro babybedje ligt een kleine zus te slapen. Het is Miss Mouse en ze heeft een heel mooi lichtblauw rokje aan en komt in een schattig koffertje

Het ballonnetje aan de muur komt een oude collectie van Skattich en is momenteel niet meer verkrijgbaar.

Als moeder Muis, die in haar dagelijks leven verpleegster is, thuis komt na een dag hard werken wil ze heel graag even in bad. Het bad is van hout en kan daarom tegen een stootje. Helaas is het bad al een tijdje niet leverbaar en daarom heb ik deze momenteel niet in de shop.

Zoals je kunt zien is vader Muis in zijn dagelijks leven kok. Hij rust even heerlijk uit op de bank 🙂 Het schilderijtje maakte ik van een stukje van een Maileg papieren zakje en een lijstje. Deze zakjes gebruik ik om bestelde producten in te verpakken. De lijstjes komen binnenkort in de shop, evenals het vloerkleed en vergelijkbare plantjes.

De keuken is vrij basic gebleven met meubeltjes in naturel hout. De roze koelkast wordt niet meer geleverd.


In de slaapkamer staat het prachtige micro bed van Maileg. Deze is wel echt gemaakt en bedoeld voor de muizen. Hij past perfect in een 1:12 huis en vader en moeder Muis kunnen er fijn samen in slapen. Het Maileg oker vloerkleed past echt heel mooi in een naturel huis . In het wipstoeltje ligt een baby van de drieling baby’s van Maileg. Het wipstoeltje is de My uitvoering. Hier passen de baby muisjes heel goed in en qua formaat past deze ook het mooist in een 1:12 poppenhuis. De kledingkast heb ik gepimpt :). Als je een stukje verder scrolt kun je de details zien en lezen hoe ik het precies heb gedaan.


Het kledingkastje is wel erg schattig geworden. Het is het naturelkastje op pootjes die ik in de kleur peach pink heb geverfd. Vervolgens heb ik de binnenkant opgemeten en twee stukjes van het Maileg inpakpapier met gouden vogeltjes geknipt. Dit heb ik gewoon met Prittstift vastgelijmd. Wil je ook graag een kastje pimpen met een stukje Mailegpapier laat dit dan even via een opmerking bij je bestelling weten dan krijg je een stukje papier erbij.

Op zolder liggen matrasjes met kussentjes en daarboven een poederroze hemeltje. Hier maakte ik een limited edition van. Binnenkort maak ik nieuwe hemeltjes in een andere uitvoering. Mocht je belangstelling hebben of andere vragen/opmerkingen over dit blog stuur mij dan even een mailtje, vind ik erg leuk! Onder dit bericht reageren kan ook natuurlijk 🙂

6 gedachten over “Maileg en Plantoys Victorian poppenhuis

 1. Goedenavond!

  Oh wat een prachtige site!

  Ik zou zo dolgraag 2 grote Mediteraanse vloerkleden bestellen voor het Maileg huis

  Ik zie op de site niet veel items staan
  Gaat het op bestelling? Want ik zou zo graag een aantal items bestellen 💖

  Liefs ilse

  1. Je kunt de meeste spulletjes in de shop bestellen, helaas zijn ook een aantal items niet meer leverbaar.

   Groetjes Carolien

 2. Hello!

  I love this dollhouse and i was thinking to get it for my daughter. I was simply wondering why not use maileg kitchen furniture. Is it too big?

  Thanks!

  1. Hi! No, it fits in just fine. But I like to combine Maileg with the other furniture in the shop, so that’s why I used a different kitchen:)

   Kind regards,

   Carolien

   1. Thank you for your reply! It does look great!
    Any chance the bathtub and pink canopy (for the tent) will be back in stock?

    1. Back in stock now!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *