Geplaatst op 2 reacties

Waaiertjes voor je poppenhuis

Een tijdje geleden maakte ik kleine waaiertjes als versieringen in het poppenhuis, ik maakte ze eerder al in het groot. Op zich is het helemaal niet zo moeilijk om te maken, maar ik kreeg veel vragen naar hoe ik ze had gemaakt dus ik dacht ik maak een korte diy. Eigenlijk vouw je gewoon een waaier, meer is het niet 🙂

Komt ie:

Het papier dat je gebruikt en hoe je hem uiteindelijk snijdt of knipt kan in de stijl die je zelf het leukst vindt. En de grootte kan variëren.

Je hebt een vel papier nodig dat ongeveer twee of drie keer zo lang is als breed. Persoonlijk vind ik ze het mooist als ze meer vouwen hebben dus heb ik de papieren vrij lang gehouden.

Maak nu bovenaan een smalle vouw en vouw het als een harmonica steeds om en om.

Houd de uiteinden bijelkaar en knip nu met een scherp schaartje de uiteinden zoals je zelf leuk vindt.

Vouw nu je waaier in tweeën. Bind hier een dunne draad een aantal keer omheen.

Lijm nu de ene kant aanelkaar. Wacht totdat de ene kant goed aan elkaar vast gelijmd zit en lijm nu de andere kant vast. Je kunt zoveel maken als je wilt, in verschillende kleurtjes. Ook leuk om samen met de kinderen te doen! Ze zijn in het mini ook erg leuk om op een cadeautje te plakken 🙂

Klaar!

xxx Carolien

2 gedachten over “Waaiertjes voor je poppenhuis

  1. Super leuk!

    1. Dank je! Heb je ze ook gemaakt?

      Groetjes Carolien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *