Geplaatst op Geef een reactie

Het magische deurtje dat je in je huis moet hebben

Breng wat magie in je huis met je eigen elfendeurtje…..

Kijk nou dat kleine deurtje, is het niet het schattigst ooit? Iedereen weet wel dat ik een voorliefde heb voor alles dat klein is, maar het elfendeurtje én de tandenfee van Maileg vind ik toch wel 1 van het meest magische speelgoed.

Vanwege het Corona virus zitten we momenteel allemaal verplicht thuis. De afgelopen dagen zie ik dat mensen cadeaus voor elkaar bestellen en vorige week kreeg ik zo’n lieve bestelling die ik toch wel heel bijzonder vond. Het was een elfendeurtje met het verzoek of ik er de tekst bij wilde doen: ‘Tante Gonul neemt je mee naar een droomwereld van de tandenfee ….. open snel, kus’ (met toestemming van tante Gonul).  

Nu kon ik er niet meer omheen: Ik moést voor Famke een deurtje in haar kamertje gaan maken en het geplande blogitem over het elfendeurtje moést ik nu toch eindelijk schrijven. Dus afgelopen weekend heb ik een elfendeurtje gemaakt en met toestemming van ‘tante Gonul’ haar idee op het blog gezet.

Voor dit elfendeurtje heb ik het DIY setje uit de shop geverfd. Afgelopen winter had Mrs. Mighetto (waar ik ook supergroot fan van ben) een printable van een deurtje met deze lieve elfjes op hun blog geplaatst. Te leuk om niet mee te spelen!

Kijk bij het blog van mrs Mighetto voor de printable

Ik heb geprobeerd om het deurtje en de brievenbus wat in dezelfde sfeer te krijgen.

Het verhaal bij het elfendeurtje

Het verhaal bij het elfendeurtje kan als volgt gaan, maar een ieder is natuurlijk vrij om hier zijn eigen fantasie in te laten gaan. Het verhaal bij het kant en klare elfendeurtje uit de shop is dit:

Eens kijken, is het elfje thuis? Ja haar stafje hangt aan het postmandje dus ze is weer terug. Nu kun je haar door de deur alles vertellen wat je wilt, want ze hoort het allemaal. In haar postmandje kun je ook kleine briefjes doen met berichtjes voor het elfje. ’s Nachts gaat ze op pad en neemt ze haar stafje mee. Ze gaat dan aan het werk om te zorgen dat jij en alle andere kinderen heerlijk kunnen slapen en dromen.

Een elfendeurtje helpt kinderen via een fantasiewereld hun indrukken van de dag, angsten en dromen te verwerken. Sommige kinderen gaan er helemaal in op en creëren een heus woonplekje om het deurtje van het huisje heen. Je kunt het deurtje op hun slaapkamer tegen de muur plakken (met bijvoorbeeld wat kneedgum). Het deurtje kan open, dus je zou nog een tafereeltje kunnen schilderen op de muur. Je kunt er ook voor kiezen om het deurtje dicht te plakken.

Tandenfee

Voor onze dochter Famke heb ik een combinatie gemaakt van het deurtje met de tandenfee. Voor het deurtje ligt kleine zus muis te slapen in haar bedje. De tandenfee is klaar met haar route en komt thuis….kleine zus heeft nog geen tandje eruit maar op deze manier ligt ze alvast op de goede plek.

Om het elfendeurtje en het hele mysterie van de tandenfee heen kun je nog allerlei activiteiten bedenken. Ook vooral leuk om samen met je kind te doen en spulletjes te maken. Denk aan briefjes van de tandenfee, een klein flesje met magisch feeënzand, plak het deurtje op een koffertje en maak het koffertje het huisje van de tandenfee met meubeltjes en al. Ik zal proberen hier binnenkort ook aandacht aan te besteden.

Neus vooral even in de shop rond om te kijken wat ik aan deurtjes heb, bijvoorbeeld deze. Je kunt ze in 1 keer vinden bij ‘Elfenhuis’ (helaas zijn niet alle deurtjes meer op voorraad).

Maar ook een hele leuke set bij de afdeling voor elfendeurtjes en de DIY afdeling

Veel succes met het creëren van een magisch elfenwereldje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *