Geplaatst op 4 reacties

Magisch kersthuisje

Dit is nog steeds één van mijn favorieten, dit magische kersthuisje. Er straalt iets sprookjesachtigs vanaf vind ik zelf. Ik zag het idee vorig jaar op het blog van Mokkasin, één van mijn favoriete Zweedse bloggers. Een poosje geleden bracht ze ook het boek ‘Hidden places’ uit dat ik gelijk heb besteld (en helaas pas met de kerst uit mag pakken…). In dit boek wordt haar idee van het huisje ook uitgelegd. Hieronder zal ik kort omschrijven hoe ik het zelf heb aangepakt.

Doordat deze uitvoering een kerst aankleding heeft gekregen staat het vooral tijdens de kerst erg leuk in je woonkamer, maar je kunt ook de kerstspulletjes weglaten en dan blijft het nog steeds een magisch huisje. Onze dochter Famke vond het vooral erg leuk om de lichtjes aan te doen en de gordijntjes half te sluiten….zo knus 🙂

Het huisje bestaat uit een tafeltje van de kringloop dat ik met grijze krijtverf heb geschilderd. Op dit tafeltje heb ik een soort kist gemaakt die met de opening naar voren op het tafeltje ligt. De binnenkanten heb ik wit geschilderd. Als grote fan van Mrs. Mighetto kon ik het niet laten om dit terug te laten komen in dit huisje. De print op de achterwand is een tattoo van Mrs. Mighetto die ik voorzichtig met een nat doekje op het hout heb gewreven. De ene zijkant heb ik van een behangetje voorzien. Op de vloer ligt een stuk van een wit geschilderde houten badmat van de Action.

De gordijnen zijn gemaakt van een soort soepele lichtblauwgrijze voering waar ik een tunnel in naaide. Door de beide delen haalde ik een ronde lat. Aan de binnenkant van de beide zijkanten van het huisje maakte ik een gat (niet helemaal door) waar het ronde latje inpast. Door de lat lichtjes te buigen kun je op deze manier de lat in het huisje plaatsen.

Om de gordijntjes maakte ik lintjes vast en klaar is het magisch huisje. Ik twijfel zelf nog steeds of ik een stukje van de gordijnen af zal knippen of niet. Nu een jaar verder heb ik het nog steeds niet gedaan….

Als het huisje klaar is dan is het alleen nog een kwestie van spulletjes er in zetten waar je kind een leuk fantasiespel mee kan creëren. In ons huisje woonde tijdens de kerst het tandenfee muisje van Maileg en de Notenkraker (Hema) staat op wacht.

Onder het huisje heb ik nog een winters tafereeltje gemaakt. De bomen zijn ook naar het idee van Mokkassin. Het treintje heb ik in pasteltinten geschilderd en van het treinspoor van de kinderen maakte ik een cirkel (die nét niet helemaal rond is ;)) De prachtige houten dieren zijn van Holztiger.

4 gedachten over “Magisch kersthuisje

  1. Ook weer enorm leuk gedaan?????

    1. Zo leuk om te doen, dankjewel!

  2. Wunderschön! Wir lieben es!

    1. thank you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *