Geplaatst op 2 reacties

Stoomboot met Maileg Muis Pieten en Sinterklaas

Ja ik weet het, het is natuurlijk nog veel te vroeg om al met Sinterklaas aan de gang te zijn. Maar als je wat leuks wilt maken omtrent het thema is het wel handig om er nu alvast mee te beginnen. Het allerleukste is om ermee te kunnen spelen vanaf het moment dat Sinterklaas met zijn boot aankomt.

Vorig jaar plaatste ik op Instagram een stoomboot met Mailegmuis Pietjes en Sinterklaas en kreeg daar zoveel reactie op dat ik opeens bedacht dat ik er hier wel wat meer aandacht aan kon besteden. En ja ik weet ook dat ik eigenlijk een hele slechte blogger ben want ik beloof altijd heel veel en dan komt het er weer niet van. Terwijl ik het altijd echt van plan ben, maar dan is het opeens weer druk met de shop en dan lukt het simpelweg niet. Dus….ik ga het nu echt weer opnieuw proberen en regelmatig leuke items plaatsen, met vooral zelfmaak tips.

De Stoomboot

De stoomboot is van hout. Mijn vader heeft hem destijds gemaakt voor mijn neefjes en is denk ik wel al meer dan 15 jaar oud. Ik kan je helaas niet helpen aan bouwtekeningen en uitleg, maar misschien heb je wat aan de foto’s. De maten van de boot zijn 60 cm lang, 28 cm breed en 40 cm hoog (inclusief mast). Onder de boot zitten 4 van die kleine zwenkwielen, op elke hoek eentje. Het stoottouw rondom de boot is een echt botentouw. Rond de kajuit zijn aan latjes de lichtjes bevestigd. Het is kerstverlichting dat op batterijen werkt, waarvan de batterijhouder binnen in de kajuit zit geplakt met dubbelzijdig plakband. Aan de mast, in de punt en aan twee kanten van de boot zijn kleine oogjes bevestigd voor de vlaggenlijn.

De accessoires

Samen met Famke, onze dochter van nu 5 jaar, heb ik de accessoires gemaakt. We hebben een vlaggenlijn gemaakt, kleine cadeautjes ingepakt en karretjes geverfd. De vlaggenlijn was nog een aardige klus, er gaan meer vlaggetjes aan dan dat je in eerste instantie denkt!

De vlaggenlijn is geknipt van het ruitjes inpakpapier van Maileg. Er handig omdat je het ruitje nu alleen nog maar dubbel hoeft te vouwen en klaar is je vlaggetje. De katoenen draad hadden we al gespannen en daar hebben we de dubbelgevouwen ruitjes omheen geplakt met lijm. (wil je ook graag Maileg inpakpapier willen hebben….als je bij Skattich een bestelling plaatst kun je het er gratis bij bestellen :))

De kleine cadeautjes zijn gemaakt van blokjes hout met daaromheen papier geplakt. Zie hier hoe je dat kunt doen.

Het ruitjespapier heb ik zelf geprint van een afbeelding van het inpakpapier van Maileg die ik heb verkleind. Het papier met tekst is van Little Sissy.

De karretjes zijn donkerrode karretjes. De bakjes heb ik er voorzichtig afgehaald en wit geverfd. Vervolgens weer opgeplakt. Als er belangstelling voor is zal ik de karretjes dit jaar bestellen voor in de shop.

De Maileg muizen

We hebben vooral veel plezier gehad met het aankleden van de muisjes van Maileg. Het zijn kleine en grote broers en zussen. Je shopt de Maileg muisjes hier. De muisjes die wij hebben zijn alweer een paar jaar oud en niet allemaal meer verkrijgbaar.

Voor de Pieten had ik via Instagram pietenmutsjes voor de muisjes laten maken. Helaas is dit account niet meer actief, maar ik heb wel een ander adresje voor je gevonden die ze ook maakt. Via Instagram kun je contact opnemen met Jose Kwast (@joos_hobby_haken) of via Facebook kan ook. De kraagjes van onze Pieten zijn gemaakt van soepele roze glitter tule. Ze kunnen ook als rokjes gebruikt worden 😉

Voor de Sinterklaas heb ik van een stukje goud nepleer een mijter gemaakt met daarop een kruis van vilt. Gewoon geplakt met textiellijm. Het manteltje is van een mini konijntje van Maileg. Het stafje heb ik samen met een kraagje verkrijgbaar in de shop (beperkte voorraad).

Toen alles klaar was kon het spel beginnen en dat is zeker goed gelukt. We hadden zelf nog een wit paard, dus die is er later ook nog aan toe gevoegd. Hiervoor zou je ook een houten paard van Ostheimer of Holztiger kunnen gebruiken, die passen erg mooi bij de Maileg muizen.

Veel speelplezier!

ps. Lees hier over het Pieten pakhuis dat ik vorig jaar ook maakte!

2 gedachten over “Stoomboot met Maileg Muis Pieten en Sinterklaas

 1. Meid echt super gaaf, ik heb ook je pieten huis gelezen, GEWELDIG!! Wij hebben ook zo’n pakhuis in originele staat (blank hout, rood dak/deuren) Je hebt me enorm geïnspireerd en ga proberen tussen mijn voorbereiding van mijn examen hier aan te klussen, anders later. Je maakt prachtige dingen, wat een creatief mens ben jij! Ik geniet er volop van, dus door blijven gaan. Helemaal top!

  Liefs Miranda Driehuizen

  1. Lieve Miranda,

   nou wat leuk en lief! Hier doe ik het allemaal voor 🙂 Succes met je examen en veel plezier met knutselen!

   Groetjes Carolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *