Geplaatst op 9 reacties

Maileg muizen voor het poppenhuis: hoe zit dat precies?

De muizen van Maileg, passen die in een gewoon poppenhuis of zijn die meer voor een groter huis? Passen de meubeltjes uit jouw shop ook bij de muizen van Maileg? Dit zijn twee vragen die regelmatig aan mij gesteld worden via mails en persoonlijke berichten via Instagram en Facebook.

Het leek me daarom een goed idee om het antwoord te laten zien met behulp van ons opgeknapte pakhuis. Hier krijg ik namelijk ook regelmatig vragen over (is het niet lastig inrichten met die schuifdeurtjes, hoe heb jij die deurtjes eruit gekregen en is het pakhuis niet wat klein….etc etc).

Oké, eerst over de muizen van Maileg namelijk de afmetingen. In de muizenfamilie van Maileg hebben we de volgende soorten muis:

De babymuisjes ( 7,5 cm), de kleine broer/zus muisjes ( 9 cm), de grote broer/zus ( 12 cm), vader en moeder (en grootouder) muis (16 cm).

De muisjes passen heel goed in een ‘standaard’ formaat poppenhuis met de verhouding 1:12. Wat dit nou eigenlijk precies betekent? Simpel gezegd, als iets voor het poppenhuis 1 cm is dan is het in het echt 12 cm. Je zou dus alles kunnen vermenigvuldigen met 12 of, juist andersom bekeken, alles uit het ‘echte’ leven delen door 12: een keukenkastje is in het echt bijvoorbeeld 90 cm breed en in het poppenhuis 90 cm : 12= 7,5 cm breed.

Dat het niet altijd helemaal klopt komt natuurlijk voor en het is aan jou als poppenhuismaker en -inrichter wat je daar van vindt…..de poppenhuisbespeler zal het over het algemeen niet veel uitmaken ?

Op deze foto kun je zien hoe de muisjes zich verhouden ten opzichte van de meubeltjes uit de shop. Hier komt gelijk al het feit van het formaat van het moderne bedje uit de shop. Deze heb ik zelf ontworpen en ik ben deze keer gegaan voor de afmeting die ik het leukst vond. Het babymuisje past er liggend precies in. Ter informatie: de muisjes op de foto zijn allemaal verkrijgbaar in de shop. Helaas zijn vader en moeder muis momenteel uitverkocht, maar in het voorjaar brengt Maileg nieuwe en wel heel schattige vader en moeder muizen uit.

En dan het pakhuis….deze is al vaker voorbij gekomen. Ik vond hem bij een kringloopwinkel in een niet al te beste staat. Gelukkig doet verf heel wat en is ie nu mooi strak wit. Veel van de deurtjes ontbraken. Bij de uitvoering van dit pakhuis zitten de deurtjes als het ware los tussen twee latjes en kun je ze daar zo tussen uit schuiven. Hierdoor kon ik de deurtjes ook vrij makkelijk leuke kleurtjes geven. Het nadeel is wel dat de deurtjes er dus ook zo uitliggen elke keer….Nu het huis wat meer ingericht is heb ik het tegen de muur aangezet waardoor de deurtjes even niet in gebruik zijn. Hierdoor kun je de meubeltjes wel gewoon voor de schuifdeurtjes zetten. Dit pakhuis heeft geen puntdak, ik heb ze gezien die dat wel hebben maar dat is een ander type.

Het pakhuis was eerst een muizenpietenhuis met een speelgoedkamer en een slaapvertrek voor veel pietenmuizen. Deze keer heb ik hem zo ingericht dat ik kan laten zien hoe leuk de muisjes hier ‘gewoon’ in kunnen wonen en vooral om te laten zien hoe de fantasie ermee geprikkeld kan worden en zo geweldig leuk spel gecreëerd kan worden. Ik vond het leuk om er raampjes op te maken en ik had nog ramen van het andere poppenhuis, dus die heb ik er tijdelijk opgeplakt met kneedgum. Alle meubeltjes zijn verkrijgbaar in de shop en ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk spulletjes van andere shop in het huis te zetten, zodat ik je kan laten zien welke leuke poppenhuisshops er allemaal bestaan. Al deze shops hebben een Instagramfeed en een aantal verkopen alleen via Instagram, vandaar dat ik alleen Instagramnamen hier vermeld. Via Instagram kun je de desbetreffende websites vinden.

Het Maileg muizenhuis

Laten we beginnen met het totaalplaatje….en is het geen plaatje? Ik ken de spulletjes van Maileg nu al bijna drie jaar maar ik kan er keer op keer weer verliefd op worden!

Op de onderste verdieping heb ik de keuken gemaakt waar kleine broer muis lekker aan de pizza zit. Deze pizza is gemaakt door @mypiece_nl Baby muis zit in haar kinderstoel en achter haar hangt het dierenkabinet van @illeke.nl De koelkast alla Smeg is net nieuw in de shop en verkrijgbaar in meerdere kleurtjes. Het stickertje maakte @studiolittlesissy voor Skattich, de leuke welkom home mat is ook van Little Sissy. Zoals je kunt zien past de baby Muis perfect in de kinderstoel.

Op de tweede verdieping van het poppenhuis zitten kleine en grote zus Mailegmuis gezellig te klessebessen. Ze kunnen heerlijk op de bank zitten. De prachtige wandhanger is gemaakt door @knottingonthewall. De hele kleine kaarsjes lijken net echt en zijn gemaakt door @almadejonge. Het poezenpotje op het buro maakte @lizzysdollhouse voor mij en de hele schattige roze naaimachine kreeg ik van @tinyperfectlittleworld. Op de vloer bij het buro staat een 3d geprint kratje, dit kratje maakte @mini.huisjenr32 voor mij. Het plantje in papieren zakje kreeg ik van @huisje_van_hout.

Op de derde verdieping is de slaapkamer van vader en moeder muis en hier slapen ook de tweeling muis (en nee…er is geen slaapkamer voor de andere muizen helaas pindakaas ;)) Op de muur prachtige papieren bloemen van @oliverose en bij @little_boho_ kun je superleuke paperbaggies kopen. Zie je dat hele kleine poesje in het poppenbedje? Deze kleine mini kawaii spulletjes haalt @dollhouseconfetti helemaal uit Japan en kun je van haar kopen. Het speelgoedautootje kocht ik bij @peejees_creaties. De derde verdieping van het poppenhuis heeft een wat lager plafond dan de andere verdiepingen, persoonlijk vind ik dit geen probleem en past alles nog steeds prima. Mocht je je afvragen hoe alles toch aan de muur zit bevestigd….kneedgum, kneedgum en nog eens kneedgum.

Oké…het is misschien een beetje vreemd om het bad op je dak te hebben. Maar hij is te leuk om niet te laten zien en alles kan in de muizenwereld toch? Het badsetje is van Maileg en ook verkrijgbaar in de shop. De tipi’s zijn heel mooi gemaakt en erg stevig. Je shopt ze bij @mini_tipi.nl. Het kleine roze zakje (waar skattich op staat, maar hij wou maar niet zo blijven hangen dat je dat ook daadwerkelijk kunt zien) kreeg ik van @lela.mini. De kinderen doen er spulletjes in en takelen het omhoog en weer naar beneden 🙂 Ik was hem helemaal vergeten, dus nog snel een plekje gekregen! De dramalama maakte @herinnerecycle voor mij met de kleurtjes van het pakhuis.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn uitleg over de verhoudingen en de muizen van Maileg. Mocht je nog iets missen, of vragen hebben stel ze dan gerust!

9 gedachten over “Maileg muizen voor het poppenhuis: hoe zit dat precies?

  1. Super leuk! Hoe hoog zijn deze ruimtes? Super leuke site heb je!

    1. Dank je! Ik zal straks even voor je meten!

      1. Helemaal vergeten om te meten! Maar hier komen de maten: 21 cm hoog en de derde verdieping is iets lager (19,5).

  2. Hallo skattich,
    De kleertjes van mamma muis ,kunnen grote zus die ook aan.of zijn die echt te groot.
    Marinka

    1. Hoi Marinka,

      ik heb het even voor je geprobeerd, maar die zijn wel wat aan de grote kant. Maar waarschijnlijk maakt het kinderen niks uit 😉

  3. Super leuk, jouw huis!!!!
    Ik geniet er alleen al van om naar te kijken.
    Heb net mijn eerste Maileg muis gekocht.

    1. Leuk en veel plezier met inrichten!!

  4. Welke kleur verf zitten er op de deurtjes?

    1. Oei, dat zou ik je niet meer kunnen vertellen helaas. Het waren van die hobbyverfflesjes van de Action en ik heb ze niet meer, maar als ik een gokje doe is het Jadegroen, lichtroze en vintage roze.

      Liefs Carolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *