Geplaatst op 16 reacties

Nieuw: poppenhuis van de maand! Gastblogger Annemieke schrijft over haar poppenhuis nummer……uh 10?

Nieuw op de site is het poppenhuis van de maand. En voor deze eerste maand is dat het prachtige huis van Annemieke Molenaar! Toen ik haar vroeg of ze wat uitleg wilde geven over haar liefde voor het pimpen van poppenhuizen en hoe ze aan alle spulletjes komt zag ze dit wel zitten. Dus hier volgt haar verhaal.

Annemieke: Ik werd een jaar geleden verliefd op een poppenhuis die ik tegenkwam op een interieurpagina. Ik heb altijd al een fascinatie voor miniaturen gehad. Niet zomaar miniaturen maar levensechte mini meubeltjes en spulletjes. Ik heb het ene huis na het andere gemaakt. In verband met ruimtegebrek heb ik er dus ook een stuk of 8 verkocht. En die hebben allemaal stuk voor stuk een goed tehuis gekregen. 

Mijn eerste huis was een Ikea huis. Het is een soort showkastje in de vorm van een poppenhuis. Al snel barste het huis uit z’n spreekwoordelijke voegen dus ik besloot hem te verkopen en voor een groter huis te gaan. Maar daar bleef het niet bij, het ene thema na het andere passeerden de revu. Maar na al dat werk had ik heel veel zin om een definitief en blijvend huis te maken. Dus kwam ik toch weer op het Ikea huis. Dit model heet de Flisat.

Hoe ging ik te werk?

Ik heb mijn lieve man eerst het huis in elkaar laten zetten. Daarna heb ik alles wit geverfd wat ik wit wilde hebben. Ik gebruik hiervoor eerst grondverf en daarna matte verf om af te lakken. Alles op waterbasis want dan blijft het mooi wit en stinkt het niet zo. Ik had al allemaal printjes verzameld die ik sowieso wilde gebruiken. Beneden zit het prachtige behang van vtwonen. Die heb ik van de site van vtwonen en voordat ik hem printte iets verkleind. Dit kan ik met mijn computer automatisch selecteren. Boven zit behang van de kunstenares Laura Blythman. Hier ben ik hetzelfde te werk gegaan. De badkamer wilde ik graag stoer en industrieel. Hiervoor heb ik het cardbook van de action gebruikt en gekozen voor betonlook op de vloer. Op de muur zit honingraster. Deze heb ik via een printable op de site van Skattich. Na dit te hebben gedaan komt het leukste gedeelte… het inrichten.

Beneden heb ik een hoekbank, vloerkleed, kussentjes, mandje, bontkleedje en kachel besteld bij Skattich. De tafel is gemaakt van een plakje van een boomstam met wielen eronder die van een miniatuur boodschappenkarrertje afkomen. Deze heb ik gekocht op de Facebook groep ‘Modern poppenhuis’ van een andere creatieveling. In de woonkamer staat ook mijn favoriete item. De miniatuur Eames schommelstoel. Gekocht bij Superstudio Nederland. Helaas wel hoge verzendkosten. Maar ik had het ervoor over. De Magis Me Too Puppy is van Shapeways.

De keukentafel heb ik zelf gemaakt. Als keukenkastjes heb ik mini kistjes gebruikt en er staat een Aga te pronken. Beide gekocht bij Skattich. Net als het serviesje op de tafel. De taart is gemaakt door Madame Mini via Marktplaats.

De badkamer heeft een tv meubel die ik heb omgetoverd tot badkamermeubel. De wasbakjes heeft Skattich ook. Daar is ook het jute vloerkleed, het plantje en het mandje van. Het prachtige bad is 3D geprint door iemand van de facebookgroep ‘Modern poppenhuis”. De wc is van Hape. Dat merk verkoopt poppenhuismeubels. Op de slaapkamer staat een mooi tweepersoons bed met een prachtig sprei en een ladekastje. Ook weer gekocht bij Skattich. Qua decoratie heb ik een mooie macramé hanger laten maken bij Knottingonthewall via Instagram en ook mijn dromenvanger is handgemaakt door Catchuponthestars ook via Iinstagram. Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips en leuke poppenhuisadresjes.

(geschreven door Annemieke Molenaar Instagram @mieke.anne1983)

16 gedachten over “Nieuw: poppenhuis van de maand! Gastblogger Annemieke schrijft over haar poppenhuis nummer……uh 10?

 1. Wat superleuk geschreven Annemieke! Weet zeker dat een aantal poppenhuis-liefhebbers hier tips uit kunnen halen! Succes met poppenhuis nr. 11 ??? hihi
  Lieve groet van die andere creatieveling 😉

  1. Namens Annemieke, dank je Sabrina en jij ook succes!

 2. Bedankt voor alle leuke adresjes. Daar heb ik als starter wat aan!!
  Sfeervol huis geworden, i like it.

  1. Namens Annemieke bedankt!

 3. hallo! super mooi geworden:
  vraagje: waar zijn de baby popjes van> ?

  gr’s Milou

  1. Hai Milou,

   Ja mooi heeft ze dat gedaan he! De poppetjes zijn Sonny Angels. Als je via Google zoekt heb je ze zo!

   Groetjes, Carolien

 4. Hoe groot zijn de poppetjes?
  Mijn dochtertje heeft een hele collectie l.o.l poppetjes zouden deze gaan bij de miniatuur meubeltjes?

  1. Ze zijn gemiddeld zo’n 7,5 cm, hangt ook wat af van het diertje wat ze voor moeten stellen. Ze worden momenteel erg vaak gebruikt in de standaard 1:12 poppenhuizen. Ze zijn in verhouding wel iets te klein, maar dat maakt het ook wel weer schattig.

 5. Hallo,

  Wat een prachtig miniatuurhuisje! Ik ben helemaal weg vh witte Aga cookerfornuis. Ik kan (van ander merk) wel andere kleuren fornuizen vinden, maar geen echt wit fornuis. Kun je mij tips geven waar ik een witte variant kan vinden?
  Alvast bedankt!!

  1. Ja mooi he? De Aga komt uit de shop van Skattich en heeft Annemieke zelf wit geverfd. Oorspronkelijk is hij lichtgeel maar heel gemakkelijk over te verven. Binnenkort is de Aga weer verkrijgbaar in de shop.

 6. Hello,
  I loved it, it’s gorgeous
  Is it possible to buy one? What will be the price
  Shipping to Germany

  1. Hai, yes it is isn’t it. This one is not for sale, but in a while I have this dollhouse back in the shop: https://www.skattich.nl/product/customized-poppenhuis/

 7. Wat ontzettend gaaf! Aangezien ikzelf bezig ben met een poppenhuis voor mijn kleindochter hebik een vraag. Er staat een heel modern bad en toilet in. Waar kan ik dit kopen, ben al heel lang op zoek.
  Alvast veel dank. mvg Yvonnr

  1. Hoi Yvonne, volgens mij komen dit bad en toilet bij Shapeways vandaan, ze zijn 3d geprint.

 8. Wat een toevallige ontdekking! Ik weet meteen wat ik (onder andere) ga doen als ik meer vrije tijd zal hebben! Zo leuk!!! Prachtig gedaan, zo creatief!!
  Ik ga eens een kijkje nemen op de Facebookgroep! Tot later en veel plezier nog!

  1. Wat lief, dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *