Geplaatst op 10 reacties

Poppenhuisje in een koffertje

Note: Dit heb ik alweer een jaar geleden geschreven en veel van deze items heb ik niet in de webshop (glijbaan, wiegje en bank wel). Mocht je iets zoeken kun je altijd contact met me opnemen, dan kan ik kijken of ik het voor je kan regelen. 

Vakantietijd! Over een tijdje gaan we op vakantie naar Denemarken en ik ben alweer druk met de voorbereidingen. Het leukste vind ik altijd om wat leuke dingen voor de kinderen te verzamelen. Vorig jaar maakte ik tasjes voor de heenreis en ook dit jaar ben ik daar weer mee bezig. Deze keer heb ik ook een koffer poppenhuisje voor Famke gemaakt. Op Instagram kwam ik van @Millamaloo deze tegen:

(foto Instagram @Millamaloo)

Prachtig toch! Ik had nog een setje met koffertjes staan, dus aan de slag! Misschien vind je het ook leuk om zo’n koffertje te maken, dus ik zal laten zien hoe ik mijn, ahum Famke haar koffertje heb gemaakt.

Eerst heb ik een kleine studie gemaakt naar waar ze momenteel het meeste mee speelt en wat voor spel ze daarmee doet. Famke is een echt poppenmoedertje en houdt ervan om popjes naar bed te brengen, te verschonen en eten te geven. Deze drie onderdelen moeten er wat mij betreft dus echt in zitten. Ik heb er voor gekozen om een koffertje met de eekhoorntjes van Sylvanian families te maken. Ik zou twee verdiepingen doen, maar ik denk dat het voor Famke (ze is drie) dan te klein wordt.

Het koffertje is van een setje van drie. Er zijn overal prachtige exemplaren te vinden, ook met naam. Maar goed, deze hadden we al dus ik vond het een beetje zonde om een nieuwe te kopen. Het koffertje gaat tenslotte mee op vakantie, dus het is altijd maar weer afwachten hoe mooi het blijft.

Het behang had ik ooit gezien bij het poppenhuis van Little Linzy en komt van Bespoke Letterpress. Ik heb daar een plaatje van bewerkt en uitgeprint. De vloer is uit een scrapbookset van de Action (lang leve de Action ;)). Het setje met paddestoeltjes komt uit het klokhuisje van mini Choo Choo Birdies Cuckoo Clockhouse. Die heeft Famke ooit van ons gekregen, maar deze is volgens mij niet meer leverbaar. Het deurtje op het koffertje is het deurtje dat nog op het poppenhuis moet….dat wordt een tachtigjaren project als ik zo doorga! De bloem heb ik al jaren, geen idee meer hoe ik daaraan kom. Er zit een elastiek aan, zodat hij in het haar kan.

Het mandje voor de kleertjes en spulletjes heb ik ooit bij mijn poppenhuisminiaturenleverancier besteld. Ik doe dat vaker, dan bestel ik eerst een exemplaar om beter te kunnen bekijken en dan beslis ik of ik het in shop zet of niet. Bij dit mandje heb ik nog mijn twijfels alhoewel ik hem wel steeds leuker begin te vinden. De kleine flesjes, bordjes en lepeltjes zijn van Paymobil. Dan hebben we nog de schattige eekhoorntjes van Sylvanian families waar ook het roze flesje van is. Het jurkje van de moeder heb ik zelf gemaakt. Het andere jurkje kwam bij het eekhoorntje. Het witte glijbaantje heb ik ook zelf gemaakt, daar heb ik deze tutorial met patroon voor geschreven.

De andere spulletjes komen uit de shop: Witte bankje (onderdeel van de loungebank), ladenkastje, varkentje, pinguin, olifantje en huisjekussentje. Het speelkleed, het kroontje en het wiegje met matrasje komen binnenkort in het nieuwe assortiment van de shop. Het speelkleedje en matrasje van het wiegje komen met verschillende kleurtjes en printjes.

Erg leuk om te zien dat er nog meer Instagrammers zo’n koffertje hebben gemaakt, bijvoorbeeld Lolkje van @lolkjes.dollhouse. Zij maakte deze met Maileg muisjes.

Deze muisjes zijn binnenkort ook verkrijgbaar in de shop. De kussentjes met het hartje en de kleine zwarte hartjes, het roze knoopkussentje en het bankje komen uit de shop. Lolkje heeft de paddenstoeltjes van Droomdeurtjes.

Nu maar hopen dat ze er veel plezier van hebben!

Volgende week verstuur ik de eerste vernieuwde Skattich nieuwsbrief met tips voor het pimpen van je poppenhuis, nieuwe producten en aanbiedingen. Elke keer probeer ik ook een leuke printable, zoals een leuk behangetje of postertje voor het poppenhuis mee te sturen. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen? Leuk! Je kunt je op de home rechts onder ervoor inschrijven.

10 gedachten over “Poppenhuisje in een koffertje

 1. Wat ontzettend leuk! Hier gaan mijn handen van kriebelen, morgen meteen aan de slag.

  1. Leuk! Laat je me het resultaat zien?

 2. Wat een leuke blog! Mag ik vragen wie je poppenhuisminiaturenleverancier is?

  1. Hai Ann, dankjewel! De meeste miniaturen verkopen we in de shop.

   Groetjes Carolien

 3. Welk formaat koffer heb je gebruikt?

  1. Excuus voor het late antwoord! Dit koffertje is 29,5 cm breed!

 4. Grappig, zelf maak ik dit soort koffertjes ook al een paar jaar. Zie mijn blog: eveliefhandmade.blogspot.com
  Momenteel met de 6e bezig, maak zelf de bewoners alsook de meubeltjes en bekleed ook de buitenkant met stof.
  Daardoor kunnen ook tweedehands koffertjes een tweede leven krijgen.

  1. Zeker grappig! Ik zal je blog snel eens bekijken! Heb je dit item ook gezien? https://www.skattich.nl/2018/07/17/inspiratie-voor-poppenhuis-koffertjes/ Heel veel koffertjes van andere makers, misschien kun je daar ook nog inspiratie uit halen 🙂

   Groetjes Carolien

 5. Hello from sunny Brasov, România!
  Congratulations for your work. You make wonderful things for kids. I would like to order a dollhouse in a bag, for my daughter. What is the procedure?

  Thank you in advance for your answer.

  Kind regards,

  Manuela

  1. Hello Manuela, thank you! I don’t sell sets of dollhouses in a suitcase. You can order items separately in the shop and put them in a suitcase 🙂 Kind regards, Carolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *