Geplaatst op 2 Reacties

Tips voor lang reizen met jonge kinderen

Op vakantie naar Frankrijk, over drie weken is het zover. Ontzettend veel zin in! Maar ook een lange autozit…. Gelukkig heb ik wat bedacht om de verveling enigszins te doorbreken: het aftelkoffertje. In het aftelkoffertje zitten kleine dingetjes, zoals speelgoed, snoepjes, boekjes etc die je om de zoveel tijd aan je kind kan geven. Het verbreekt de tijd, ze hebben iets te doen en om naar uit te kijken. Ook kunnen ze nu daadwerkelijk zien hoe lang de reis nog is doordat er steeds minder cadeautjes in de koffer zitten. Vind je zo’n koffertje ook een leuk idee? Ik zal hieronder vertellen hoe mijn koffertjes er uit gaan zien en nog tips voor variaties.

Inhoud van het aftelkoffertje:

Ik heb nogal wat dingetjes nodig, dus ben ik in dit geval naar de goedkopere winkels zoals Action gestapt. Bij dit soort dingen gaat het toch niet als eerste om de kwaliteit, maar om de kwantiteit….toch? Waar ik vooral ook naar gekeken heb is of het bruikbaar is in de auto anders heb je er uiteindelijk nog niet veel aan. Voor onze zoon van 5 heb ik een mini-visspelletje, raamkleefspin, playmobilspel,  slijm in een potje, vingerdingetjes die een dino vormen en ‘bouncing putty’ (en nu maar hopen dat het niet aan het plafond blijft hangen ?).

Tasje vakantie reis voor jongen

Voor onze dochter van 2: een opwind-hello-kitty en een houten puzzel politiewagentje (ze is dol op poppen, maar ook gek op auto’s). En toen kwam ik bij een speelgoedwinkel een set tegen met een elfje in een soort koets achter een grote slak mét een huisje in de vorm van appel en meubeltjes….die moest mee, dat snap je. Dit setje verdeel ik in vier cadeautjes.

Tasje vakantie onderweg reis voor meisje

Koffertje en organisatie:

Afhankelijk van de bestemming weet je meestal niet zeker of de koffertjes mooi zullen blijven, dus ik zou niet voor de hele hele mooie, dure gaan. Zo hebben ze bij de Xenos en Hema hele leuke en betaalbare koffertjes. Ikzelf vind de tasjes van Woodland erg leuk, dus daar ben ik voor gegaan. Het praktische daarvan is dat je ze op kunt vouwen en twee dezelfde tasjes voorkomt jaloerse blikken….

Woodland tasje hertjes vakantie onderweg reis

Positief denkend zullen wij zo’n 9 uur in de auto zitten. We verdelen dit over twee dagen. Mijn uitgangspunt is dat de kinderen na ongeveer elk uur rijden een cadeautje krijgen. Ik heb 6 pakjes dus ik doe er nog 3 pakjes met daarin wat lekkers bij. Een verrassingsei is bijvoorbeeld ook nog een leuk idee. Op de pakjes zet ik de cijfers 1 t/m 9, hierbij hou ik rekening met de inhoud. Alles komt in de koffertjes en die worden tijdens de autorit door moeders bewaakt ? Anders is de pret al klaar als we de hoek om zijn. De pakjes deel ik na elk uur uit. De oudste kan proberen om te onthouden welk nummer aan de beurt is en zo kunnen we het wat bijhouden. Het laatste pakje kun je geven als je helemaal gesetteld bent.

Tips en variaties:

  • Als je meer kinderen hebt en niet voor allemaal een koffertje wilt doen, kun je per kind een andere kleur inpakpapier gebruiken en alles bij elkaar in een koffer of mooie tas doen.
  • Met het koffertje kan op de bestemming gespeeld worden. Je kunt de binnenkant van het koffertje opleuken zodat het bijv. als een huisje of een autogarage gebruikt kan worden.

Ik hoop dat het een leuke reis wordt met behulp van het aftelkoffertje en mocht je nog andere ideetjes hebben dan zou ik het leuk vinden als je me die laat weten!

2 gedachten over “Tips voor lang reizen met jonge kinderen

  1. Hoi Carolien, ik kwam je blog tegen. Erg leuk! Het is al even geleden dat he dit schreef…maar kun je me vertellen waar de set met de koets en de slak en de elf en het appelhuis vandaan komt? Of van welk merk het is? Klinkt namelijk superleuk!
    Groetjes van Mirjam

    1. Hoi Mirjam, dankjewel! Ik heb even op de onderkant gekeken en de set is van Lannard toys….ik had er nog nooit van gehoord maar misschien kun je er wat wat mee. Ik heb het gekocht bij de trekpleister. Succes met zoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *