Geplaatst op Geef een reactie

Jupiduu miniatuur glijbaan voor het poppenhuis

Ik heb een miniatuur Jupiduu glijbaan van hout gemaakt voor het poppenhuis. Hij is heel goed gelukt en het mooiste is nog dat er geen zaag aan te pas gekomen is. Ik heb namelijk heel dun Balsahout gebruikt, dat kun je voorzichtig met een scherp mesje snijden. Het kan wel breken tijdens het bewerken, dus je moet niet te snel willen en wat geduld hebben. Ik wil deze diy graag met jullie delen, dus ik heb foto’s gemaakt en een patroon getekend. Dit samen spreekt wel voor zich. Het patroon is meer ter illustratie, want in principe kun je daar alleen de zijkanten van gebruiken om over te nemen op het hout. De rest is toch het beste om uit te meten en tekenen op het hout zelf.

Nodig:

  • 3 mm dun Balsa hout (verkrijgbaar via hobbyzaken, als je het Googled krijg je gelijk wel wat te zien)
  • scherp mesje
  • snijmatje
  • fijn schuurpapier
  • houtlijm
  • witte verf
  • patroon Jupiduu glijbaan (klik hier voor het pdf)

Teken de patroondelen op het hout en snijd het heel voorzichtig uit met het mesje. Vooral de rondingen moeten heel voorzichtig uitgesneden worden anders breekt het hout en kun je opnieuw beginnen (weet ik uit ervaring….helaas….). Schuur de randjes nu mooi glad en lijm alle delen in elkaar. Ik heb eerst een zijdeel plat op de tafel neer gelegd en toen alles er op geplakt. Vervolgens heb ik het tweede zijdeel er voorzichtig op geplakt. Toen het goed droog was heb ik alles wit geverfd. Hieronder kun je op de foto’s precies zien hoe het eruit ziet en welke delen er zijn. Succes!

Mocht je de Jupiduu glijbaan gaan maken, zou ik het heel leuk vinden als je me dat laat weten via de site of op mijn Instagram (@skattich_speelgoed)

Gelukt? 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *