Geplaatst op 4 reacties

Poppenhuis van de maand september: Gastblogger Lolkje schrijft over haar poppenhuis ‘Zo leuk en zoooo verslavend’.

En hier alweer het tweede poppenhuis van de maand en wel van de maand september. Lolkje Ziel maakt ook van die prachtige poppenhuizen en heeft voor ons alles op een rijtje gezet en mooie foto’s gemaakt.

Lolkje vertelt: Mijn eerste blog, super leuk, maar waar moet ik beginnen? Inmiddels zo’n 12 stuks al gemaakt, zo leuk, en zoooo verslavend.
Door Annemieke Molenaar-Koopman kwam ik hiermee in maart 2017 in aanraking, ik was op slag verliefd.
Via instragram kwam ik er al gauw achter wat er allemaal was, een wereld ging voor mij open. Zoveel inspiratie, ik wist niet waar ik moest beginnen. 
Creatief ben ik altijd al geweest, voorheen knapte ik allerlei meubeltjes op, maar wegens ruimte gebrek daar toen mee gestopt.
Maar een nieuwe hobby werd geboren, begonnen met het huisje van de IKEA, maar die was vrij snel klaar en te vol, want er is op het gebied van poppenhuizen zoveel leuks te krijgen dat ik het niet kon laten van alles te verzamelen.

Mijn favoriete huis is toch wel Villa Fleur (foto1), een prachtig huis met een punt dak, een mooie wentel trap, balkonnetjes en van die leuke raampjes. Ik heb er inmiddels al twee van gemaakt, en nummer 3 staat in de kamer.

Het huis wat ik net klaar heb ik vind ik een prachtig en sfeervol huis, ik heb geen idee wat de naam van het huis is, maar dit huis verdiende een make over.

Het huis heeft aan de voorzijde twee deurtjes die je open kan klappen en zo in het huis terecht komt, gekocht via marktplaats. Voor de make over zag het huis er zo uit (zie foto hieronder).

En nu zo:

Het huis heeft 3 etages, dus ik kan er mijn creativiteit goed in kwijt.

Het huis verf ik met grondverf en zijdeglans verf, beide op waterbasis, en kwaliteit verf van de bouwmarkt. Water basis zorgt ervoor dat wit ook echt wit blijft. Verf op terpentine basis verkleurt vrij snel en wordt gelig.

Op de begane grond heb ik de woonkamer en de eetkamer gecreëerd. De ruimte worden gescheiden door de mooie witte strakke trap. Voor de vloer gebruik ik vaak de papier blokken van de Action, of printebles via Pinterest of Google. Ik gebruik een snij machine om alles mooi recht af te snijden. Hetzelfde geld voor de muren.

De hoekbank met kussens op de begane grond is van Skattich, het vloerkleed heb ik geknipt van een stuk hoogpolige stof die ik via iemand heb gekregen van de facebook groep “moderne poppenhuizen”. Het tafeltje is door een creatieveling gemaakt van die groep, heel simpel zelf te maken, boomschorsschijfje, een klein winkel karretje van Aliexpress (wieltjes even onderweg slopen), en je hebt een mooie tafel.

Het kacheltje is ook verkrijgbaar bij Skattich, hij was eerst zwart, ik heb hem zelf roze gemaakt met deco verf van de Action in de kleur poeder roze.

De eethoek heb ik gekocht op Aliexpress, mooi strak wit. Op de tafel leuke zelf gemaakte taartjes van madame mini (facebook).

Op de tweede verdieping heb ik een kinderkamer gemaakt en de badkamer.

Het bad heb ik gekocht bij een poppenhuis winkel. Het bad had een eiken houten voet en gouden draadjes rondom het bad, dit heb ik er allemaal vanaf gesloopt, en dit mooie strakke witte bad bleef over.

De kinderkamer heeft een bedje die ik zelf van hout heb gemaakt, plaat hout bij de bouwmarkt gekocht en afgetekend hoe groot ik het bed wilde. Het beddengoed is gemaakt door iemand van de facebook groep moderne poppenhuizen.

De prachtige konijnen print heb ik via pinterest gevonden, uitgeprint op foto papier en zo tegen de wand geplakt.

De blokjes met naam en de papier bag zijn van studio little sissy, het paddenstoelen setje is van droomdeurtjes, het bontje op de vloer van Skattich en de leuke panda slinger van 100% feest.

Voor de scheiding op de boven verdieping heb ik gebruik gemaakt van een roomdivider, deze heb ik via Nancy Enderink (op instagram heeft zij een winkeltje sophieswarehouse).

Ik heb ervoor gekozen de muren hier licht grijs te verven, om zo een leuke speling in kleur te maken, dit door getrokken in de openslaande deuren van het poppenhuis.

De wobbel heb ik zelf gemaakt, heel simpel te maken van een tongspatel (de DIY is te vinden op mijn instagram pagina Lolkjes.dollhouse).

Dan de master bedroom, het bed heb ik een keer bij een ander huis gekregen, was blank hout, en deze wit gemaakt. Het beddengoed is genaaid door mijn moeder, ik ben daar niet zo handig in, en mijn moeder vind het super leuk om te doen. En ook gewoon harstikke leuk en gezellig om een middag samen met mijn moeder creatief bezig te zijn.

De sprei op het bed is van Skattich.

De prachtige fauteuil heb ik via Etsy besteld, een site waar veel verschillende winkels hun poppenhuis spulletjes aanbieden, een leuke aanrader om een keer een kijkje te nemen, een nadeel de hoge verzendkosten.

Het zwanen kleding rekje met rokjes is wel echt mijn pronkstuk in mijn poppenhuis, deze is van Mostlyminatures en de rokjes van tinyperfectworld (instagram accounts), de items heb ik gekocht via Etsy. Het was een rib uit mijn lijf, maar ik was er zo lang verliefd op dat ik het toch heb durven bestellen, ogen dicht met betalen.

Het leuke ledikantje heb ik zelf gefreubeld. Het was een heel gepriegel, maar uiteindelijk toch gelukt.

Het bedje is een miniatuur van het poppen bedje van Smallstuf, ook hebben ze hier in het groot een ledikant van. Het is een pronk stuk in je kamer en huis, en ik dacht, hoe leuk om deze in je poppenhuis te kunnen zetten.

De poppetjes die voorkomen in mijn poppenhuizen zijn Sonny Angels of de leuke muisjes van Maileg.

Ik hoop jullie zo te hebben kunnen inspireren, en ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben.

 

Lieve groetjes Lolkje

4 gedachten over “Poppenhuis van de maand september: Gastblogger Lolkje schrijft over haar poppenhuis ‘Zo leuk en zoooo verslavend’.

  1. wat een mooi poppenhuis! van welk merk zijn de poppetjes die in het huis staan?

    1. Ja Lolkje heeft er echt iets moois van gemaakt! De poppetjes zijn Sonny Angels, als je ze Googled vind je ze zo 🙂

  2. Welke schaal heb je voor de meubels aangehouden?

    1. Dit is allemaal schaal 1:12 voor het standaard poppenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *