Geplaatst op Geef een reactie

Het prachtige poppenhuis van Hudson and Harlow

project poppenhuis

Dit is het prachtige poppenhuis van Hudson and Harlow. Ooit zo’n mooi poppenhuis gezien? Ik moest eerst wel een paar keer met mijn ogen knipperen, voordat ik zag dat het miniatuur was en niet een echt huis!

Alicia van de Instagrampagina Hudson and Harlow is in het dagelijks leven decor product stylist en moeder van twee kinderen. Alicia heeft geprobeerd om gedeeltelijk haar eigen huis in het klein na te maken . In ieder geval de kamertjes van haar kinderen. Nou, ik ben jaloers! Ik vind dat ze het prachtig heeft gedaan. Zelf zit ik al heel lang bijna geobsedeerd (nou ja bijna….) alle miniatuurhuizen op Instagram te bekijken en vooral dit soort als die van Alicia inspireren mij enorm. Met dit oog kijk ik ook naar de inrichting van mijn eigen moderne poppenhuis en naar de spulletjes voor in mijn online shop.

Sinds ik meubeltjes en accessoires voor het poppenhuis in de shop verkoop ben ik heel actief op Instagram. Laatst had ik een heel leuk gesprekje via Instagram met een andere poppenhuisfanaat en zij liet me een foto zien van wat ze heel mooi vond. Ze zei: ‘Dit wil ook echt precies zo na maken!’. Zij bracht me op het idee om via mijn blog en Instagramfeed (@Skattich_speelgoed) mooie poppenhuizen te laten zien en daarover te schrijven. Dit wil ik niet zonder toestemming doen, dus voor dit eerste item heb ik Alicia benaderd en ze vond het ontzettend leuk dat ik over haar huis ging schrijven.

Ik ga jullie de prachtige plaatjes laten zien met onderaan links naar de sites en shops waar het vandaan komt. Als ik iets tegenkom waarvan ik het online in Nederland ook ben tegengekomen vermeld ik dat erbij. Hier en daar heb ik vergelijkbare meubeltjes of accessoires zelf in de shop van Skattich. Veel kijkplezier!

De schilderijtjes zijn van Mrs Mighetto en Sprout and Sparrow, de naamplaat is van Kasoobi en het kleine bedhuisje is van Sweetcreationsboutique en het autootje van Mitahli designs. De teepee is van Mocka Australia en het treintje van Whimsy Woods. Alle andere dingen zijn van Hudson and Harlow zelf. In de wesbhop van Skattich heb ik ook tipi’s /teepees en treintjes. Mijn tipi’s zijn wat meer romantisch en ik ben bezig met het maken van een kleine witte tipi. Bij Nuki-Nuby hebben ze ook hele mooie tipi’s in zwart wit. En bij Little Sissy hebben ze ook hele leuke zwart wit spulletjes, onder andere leuke muurstickers en vlaggetjes.

De poster van de zwaan is van Schmooksart, de slaapoogjes van Pretty in pine, de klamboe van Numero 74, de houten zwaan is van Mostly Miniature. De teepee is van Henry and Arlo. Alicia noemt op haar Instagramfeed alle makers van de accessoires in de babykamer en voor de volledigheid zal ik ze ook nog geven: Rockmelononline, Petite boulangerieau, the Incystore, devine design, Incy interiors, Lilah and co, Fox and wilder.

In de shop heb ik veel accessoires en meubels voor de babykamer: schilderijtjes, tipi/teepee, ledikantjes en beddengoed met kussentjes. Het witte ladekastje is binnenkort verkrijgbaar in de webshop van Skattich. Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid. Ik heb een tutorial geschreven over het maken van een jute vloerkleed en het leggen van een houten vloer.

Het schilderijtje is van Mrs Mighetto, het blad aan de muur van Zilvi, het beddengoed van Hudson and Harlow, de poef van My little joy. Het nestje met witte kastjes zijn verkrijgbaar in de Skattich webshop. Het witte ladekastje is binnenkort verkrijgbaar in de shop. Net als een soortgelijk bed (Mocht je op zoek zijn naar mooi beddengoed voor je huis dan kan ik dat voor je maken, meer informatie daarover vind je in de webshop). Een blad aan de muur heb ik in verschillende varianten en krijg je van mij cadeau bij een bestelling.

De eettafel is van Whimsy Woods en de keuken en accessoires van Miniatureco, De taart is van Hudson and Harlow zelf. In de webshop van Skattich heb ik een zilverkleurige mixer en potten en pannen.

Mocht je straks foto’s van mijn eigen poppenhuis tegenkomen en denken: ‘Waar heb ik dit eerder gezien?’, dan kan dat kloppen want ik ben echt helemaal verliefd op dit huis! Ik maak het dus eigenlijk stiekem een beetje na……

Alicia van ‘Hudson and Harlow’ nogmaals ontzettend bedankt voor je inspiratie en dat ik je poppenhuis mocht ‘lenen’!

Het poppenhuis zelf is van Whimsy Woods. Zij heeft ook de mooiste handgemaakte accessoires voor het poppenhuis in haar webshop.

Hier nog de verwijzingen naar verschillende Instagramfeeds:

@whimsy_woods

@_tinybungalow

@mrsmighetto

@miniature_co

@schmooksart

@mostlyminiature

@sproutandsparro

@kasoobi

@mylittlejoy

@pretty.in.pine

@Hudson_and_harlow

@nameitcustomdecor

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *