Geplaatst op Geef een reactie

Hip rond jute vloerkleed voor het poppenhuis tutorial

Hier is dan zoals beloofd, de uitleg over het moderne hippe jute vloerkleed voor het poppenhuis. Nadat ik geschikt touw had gevonden in het knutselhok van mijn vader (maar hij weet niet meer waar hij het gekocht heeft, balen!) ben ik eerst maar eens aan het tekenen en rekenen gegaan. Met passer rondjes gemaakt en geteld en geteld en weer geteld…. Mochten jullie de maat van mijn kleed oké vinden kun je dus nu die stap overslaan. Mijn vloerkleed heeft een doorsnede van 13 cm.

Wat heb je nu verder nog nodig:
• Jute touw
• Lijm (ik heb tacky glue van de Action, echt ideaal!)
• Behangplaktape of washitape (het moet niet teveel vastplakken)
• Goede ondergrond (snijmatje of snijplank)
• Schaar

En geduld is ook wel weer nodig hier. Je begint met de kleine rondjes:

  • 8 hele kleine rondjes van ongeveer 1,5 doorsnede en
  • 8 iets grotere rondjes van ongeveer 2,5 doorsnee

Je legt nu eerst een stukje tape met de plakrand omhoog op je ondergrond. Dit laat je liggen en gebruik je pas als je het rondje opgedraaid hebt. Je draait dus nu het touw op tot een rondje. Dit lukt het best door het op je ondergrond te laten liggen en nu te draaien. Als het rondje ongeveer  1,5 cm is leg je het op de tape en smeer je het helemaal in met lijm. Dit doe je met alle kleine rondjes en alle iets grotere rondjes maak je met een 2,5 cm doorsnee. Als je ze klaar hebt is het het handigst (heb ik tenminste gedaan) om ze te laten drogen voordat je met de middelste grote gaat beginnen.

Als de kleintjes droog zijn kun je ze voorzichtig van de tape halen. Leg ze in een rondje om te kijken hoe je uitkomt en een inschatting te maken voor je middelste rondje. Er moet niet teveel ruimte tussen de onderdelen zijn. Liever wat te dicht op elkaar dan te ver. Anders blijft het aan het eind niet aan elkaar zitten. Leg nu langere stroken tape op het papier en draai het grootste rondje. Ga net zolang door totdat je uitkomt. Bij die van mij zijn dat 30 ‘ringen’. Leg deze nu op het tape en leg de kleintjes er omheen met de goede kant naar beneden. Leg de kleine rondjes met het uiteinde van het touw tegen de middelste grote aan. Duw ze tegen de middelste grote aan en doe er lijm op en tussen. Duw ze voorzichtig allemaal nog wat tegen elkaar aan. Zorg ervoor dat er niet teveel lijm op het tape komt.

Haal nu als alles goed droog is voorzichtig de tape er vanaf. Als het goed is blijft alles nu aan elkaar zitten en is je hippe jute vloerkleed klaar.

Gelukt?

Op mijn planning voor het volgende blog staan behangetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *