Geplaatst op 2 reacties

Behang voor het moderne poppenhuis

Het was een beetje boel druk, dus ik kwam er maar niet aan toe om het blog over de behangetjes voor het poppenhuis te schrijven. Ik heb er ook wel een tijdje tegen aan zitten hikken, omdat ik niet zo goed wist hoe ik het zou doen. Daarom heb ik nu op Pinterest een aparte pagina gemaakt met de naam ‘Behang voor het moderne poppenhuis’. Als ik dan op internet, Instagram of Pinterest wat leuks tegenkom dan zet ik het daar neer. Verder zal ik nog een korte uitleg geven hoe ik het vaak aanpak met behang en ik zal hieronder nog een aantal linkjes geven van websites waar ik zelf heel blij van wordt.

Hoe het bij mij vaak gaat is dat ik iets op Instagram, Pinterest of in een tijdschrift behang zie wat ik heel graag in mijn poppenhuis wil hebben. Of ik heb gewoon iets in mijn hoofd wat ik graag wil. Ik Google dan meestal de omschrijving van het behang en kijk bij de afbeeldingen. Bijvoorbeeld het behang in de woonkamer van mijn poppenhuis. Dat heb ik gezocht op ‘behang kapotte muur’ en toen vond ik dus een afbeelding op de website van vtwonen. De afbeelding van het voorbeeld op de site heb ik opgeslagen en vervolgens in het programma Publisher als afbeelding ingevoegd. Ik doe echt heel veel met Publisher. Het zit standaard in je Officepakket en je kunt er heel veel mee. Eerst is het even uitzoeken en wennen, maar het werkt voor mij echt supergoed.
Toen heb ik wat zitten spelen met de afbeelding. Je kunt hem namelijk niet zomaar vergroten, want dan worden de stenen in verhouding veel te groot. Dus ik moest gaan kopiëren en plakken. Hierbij kopieer je een deel van het behang en dat plak je er aan de zijkant of onderkant aan. En aangezien de muur groter is dan A4 en ik thuis niet groter kan printen, moest ik ook nog aan de slag met fysiek knip- en plakwerk. Dit is dus het resultaat. Ik heb een herhaling in de breedte en nog een stuk aan de onderkant gedaan. Omdat ik nog niet zeker wist of ik de muur in de woonkamer zo wel mooi zou vinden heb ik het op een passend stuk mooi glad wit karton geplakt. Dit heb ik daarna met kneedgum in de hoekjes op de muur in het huis geplakt. Het zit nu nog zo….Ik vind het zelf erg leuk staan, dus ik hou het zo. Ik stoor me af en toe wel wat aan de herhaling van de muur die nu wel erg op valt, dus ik denk dat ik het binnenkort nog een keer opnieuw maak. Ik kan het karton het er heel gemakkelijk afhalen….ook makkelijk als ik over een tijdje toch weer een ander stijl behangetje wil.
Het grote voordeel van het plakken op karton is dat je er veel beter bij kunt en ik vind dat je het veel vlakker er op kunt plakken. In dit geval heb ik het gewoon met prittstift gedaan. Goed erom denken dat je het overal smeert en dat er geen ‘klontjes’ achterblijven dan wordt het zo strak als wat.

Hieronder nog een aantal linken waar je behang kunt vinden waar je met (fysiek) knip- en plakwerk een mooi behangetje voor je poppenhuis van kunt maken:

Ferm living
Zwart wit
Honingraad/hexagon

Dit is de rechtstreekse link naar mijn Pinterestbord ‘Behang voor het moderne poppenhuis’ Als je het bord volgt krijg je mijn gevonden behangetjes automatisch binnen.

Als je wat kleinere muren hebt kun je nog kijken voor proefstaaltjes bij bouwmarkten. En je hebt van die scrappapierboeken met mooie patroontjes. Die kun je ook gebruiken. Bij de Action heb je hele leuke, ook vaak in groot formaat. Bij de Xenos heb je vaak heel mooi inpakpapier. Ik heb daar nog geen ervaring mee. Het is wel vaak dun, dus voorzichtig plakken.

Succes met de behangetjes en foto’s zijn altijd leuk!

2 gedachten over “Behang voor het moderne poppenhuis

  1. In jouw poppenhuis heb je ook zo’n mooi roze behang met gouden stipjes. Mag ik je vragen hoe je dat gedaan heb? Ben er echt zo verliefd op!

    1. Hoi! Dat is een plat envelopdoosje dat ik ooit gekocht had bij een cadeauwinkel, als je goed kijkt kun je de vouwlijnen wel zien 🙂 Ik vind het zelf ook erg mooi, maar ik ben bang dat je niet veel aan mijn antwoord hebt! Je kunt het misschien namaken door de muur oudroze te schilderen en met goudverf via de achterkant van een potlood met gum willekeurig stippen zetten. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *