Geplaatst op 6 reacties

Vorderingen in het opknappen van het poppenhuis

Het gaat goed met het Del prado poppenhuis. Lekker geknutseld de laatste tijd, echt heerlijk vind ik dat. Ook veel foto’s genomen en die vooral op Instagram geplaatst. Ik zat de laatste tijd steeds in tweestrijd tussen mijn poppenhuishobby en de webshop. In de november en decembermaanden was het best druk. Met de webshop, met de overgang naar de nieuwe functie op mijn werk. Beide hele positieve ontwikkelingen, maar ik realiseerde me daardoor twee dingen: ik miste het knutselen én ik miste het schrijven over het knutselen. Ik ben toen begonnen met een nieuw poppenhuisproject, zie ook het blog van de vorige keer ‘Nieuw project: Del Prado poppenhuis opknappen’ Toen merkte ik dat ik steeds zat te twijfelen over het wel of niet plaatsen van mijn knutselhobby’s op de sociale mediapagina’s van Skattich: Pinterest, Instagram en Facebook. Ik heb toen een nieuwe Instagrampagina aangemaakt ‘@cutetinyhouse waar ik de ontwikkelingen van het poppenhuis en de meubeltjes en accessoires die ik maak op plaats. Ik krijg erg leuke reacties en dat motiveert me. En het heeft me doen besluiten dat ik met de webshop toch ook meer wil doen met poppenhuizen. Hoe en wat ben ik nu aan het bedenken, maar ik denk dat het zelfgemaakte spulletjes gaan worden. Ik denk aan bedden met mooi beddengoed, kinderbedjes met zo’n frame van een huis erboven, tipi’s (en dan wat kleiner dan die ik hier al eens heb laten zien ‘Mini wigwam’), kledingrekjes, kussentjes etc. Ik ben op het moment al bezig met een idee voor een mini Nijntje lamp, zo schattig is die! Alles in schaal 1:12, standaard poppenhuisschaal. Het poppenhuisgenre dat ik heel mooi vind is het moderne poppenhuis, op Instagram meestal aangeduid met ‘Moderndollshouse/moderndollhouse’. Ik zal binnenkort wat mooie plaatjes laten zien. Het zijn voornamelijk huizen met een interieur waar je zelf ook heel graag in zou wonen. Ik zal voortaan ook hoofdzakelijk bloggen over doe het zelf dingen (diy) en poppenhuisinrichtingen en miniaturen.

Maar nu eerst genoeg over mij en Skattich, ik wil jullie heel graag laten zien hoe het Del prado poppenhuis er momenteel uit ziet.

De keuken is helemaal klaar. Ik zal de volgende keer daar een verslag van maken, inclusief tips en links. Hieronder alvast een voorproefje.

Toen keek ik er eens naar en vond ik het toch wel erg druk, dus heb ik wat spulletjes weggehaald.

De volgende keer zal ik vertellen hoe ik het gemaakt heb met links naar een aantal hele leuke sites.

Tot dan,

groetjes Carolien

6 gedachten over “Vorderingen in het opknappen van het poppenhuis

 1. Goedenavond,
  mag ik vragen waar u van dat poppenhuis heeft?

  groeten Fam. tuinman.

  1. Hallo Anja,

   dit is het Del Prado poppenhuis. Het is een bouwpakket waar je vroeger wekelijks een deel van kon kopen. Het wordt nu nog regelmatig op Marktplaats aangeboden maar is niet meer verkrijgbaar.

   Hartelijke groet,

   Carolien

 2. Beste ..Ik heb het hele poppenhuis van Prado in onderdelen liggen. Alleen heb ik de bouwtekeningen e.d niet. Weet u misschien hoe ik daar aankom. Uitgever gebeld die het op de markt bracht , niets.Mijn nichtje vroeg ome Jan wil dat huis voor mij maken. Ik zeg prima . Maar geen bouwplan. Waar zou ik dit kunnen kopen.hg Een wanhopige Jan

  1. Ach jeetje Jan! Ik ga dit weekend voor je kijken of ik het nog heb. Ik neem contact met je op via het emailadres dat je voor deze reactie hebt doorgegeven.

   Groetjes Carolien.

   1. Ik lees dit nu pas.Zou je dit voor me willen doen.hg Jan

 3. Beste Carolien ook heb ik marktplaats afgestruind maar , daar had ik er twee gevonden maar dan moest ik er allerlei pakketten bij kopen.hg jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *