Geplaatst op 2 reacties

Nieuw project: Del Prado poppenhuis opknappen

Ohjee, de knutselkoorts komt weer terug 🙂 Op Pinterest de meest mooie 1:12 poppenhuizen tegengekomen en ja dan begint het toch weer te kriebelen. Dus ik ben op jacht gegaan en toen mocht ik gratis van een mevrouw uit Amsterdam het Del Prado poppenhuis overnemen. Althans, een poppenhuis dat deels in elkaar zit en deels nog in pakketdelen verpakt zit. Want het Del Prado poppenhuis is een bouwpakket wat in 1998/1999 uitgegeven is. Je kon het sparen en dan kreeg je wekelijks een onderdeel. Ik heb wel al gelezen dat het niet heel makkelijk is om er een beetje een mooi huis van te maken. Het schijnt nogal scheef te zijn…maar ik ga gewoon een poging wagen! Mijn schoonmoeder was zo lief om het huis voor me te halen, wij wonen niet echt in de buurt van Amsterdam. Het heeft dus eerst nog een tijd bij mijn schoonmoeder gestaan en ondertussen heb ik heel internet, Pinterest en Instagram af zitten speuren om me te verheerlijken aan al die mooie foto’s van de meest prachtige poppenhuizen. Hierboven een foto van het Del Prado poppenhuis (hoe het kan worden in elk geval) en hier hoe het er uit zag toen ik het kreeg.

Inmiddels heb ik er al hard aan gewerkt en daarover binnenkort meer. Voor degene die mijn post over de Maileg poppenhuismetamorfose hebben gelezen zullen misschien ontdekt hebben dat ik er niet veel over geschreven heb….Het werd opeens erg druk in huize Skattich, er kwamen relatief veel bestellingen binnen, Sinterklaas kwam uiteraard ook bij huize Skattich zelf én ik zat in de overgang naar een andere functie op mijn werk. De metamorfose heb ik toen maar stopgezet. Inmiddels is de rust weer een beetje teruggekeerd en nu zin om bezig te gaan met mijn nieuwe project. Dit poppenhuis zal ik in eerste instantie voor mezelf gaan maken aangezien het uit veel kleine en kwetsbare onderdelen zal bestaan, dus een echt ‘Caroliens poppenhuis’ ;)!

2 gedachten over “Nieuw project: Del Prado poppenhuis opknappen

  1. Prachtig geworden dit poppenhuis! Ik ben exact dit type aan het opknappen. Toen ik het pakket overnam, was het nogal ‘rommelig.’ Maar na alles gesorteerd te hebben, ontbreekt er een belangrijk onderdeel en dat is een latje om de hoek af te werken. Er horen 2 x 4 lange bij te zitten en 2 x 4 korte. Helaas heb ik 1 korte lat te weinig. Enig idee of ik deze kan kopen? En dan nog dit, zitten er ook binnendeuren bij dit huis?

    Hartelijke groet, Alexandra

    1. Wat leuk en dank je! Toen ik het overnam was het ook erg rommelig en bij mij ontbrak echt heel veel. Je zou op Facebook kunnen kijken, er zijn volgens mij speciale groepen voor en in poppenhuisgroepen hebben ze ook vaak losse pakketten te koop. Bij dit huis zitten ook binnendeuren, maar ik twijfel of ik ze er daadwerkelijk in ga zetten.

      Succes met je project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *