Geplaatst op Geef een reactie

Welk speelgoed is geschikt voor een baby van 6 tot 12 maanden

baby-6-tot-12-maanden

In dit blogitem zal ik 10 speel- en speelgoedtips geven voor baby’s van 6-12 maanden

Speelgoed om zittend mee te spelen
Na zo’n negen maanden kunnen baby’s vaak al zitten. Nu is speelgoed dat ze zittend kunnen doen interessant. Wat nu al heel leuk kan zijn, vooral om samen te doen is deze vormenstoof. Jullie kunnen samen de blokjes op elkaar stapelen (en vervolgens omgooien, wat uiteraard nog veel leuker is) en de blokjes in en uit de stoof doen. Schuiven met het deksel kan ook een onderdeel zijn van het spel. Het gaat er nu nog niet om of ze de vormen door de juiste gaten doen, dat komt later wel.

Babygym
Deze kwam bij de tips voor 0 tot 6 maanden ook al voorbij. Een babygym is voor de baby vanaf 6 maanden nog beter geschikt. Mijn voorkeur gaat uit naar een exemplaar van hout waar je vervolgens zelf speeltjes aan kunt hangen. Het leuke is dat je er vrij eenvoudig eentje zelf kunt maken. Kijk op mijn Pinterestbord ‘Kraamkado en babyshower’ voor een zelfmaak/DIY babygym mét instructie. Hang er bijvoorbeeld lintjes in verschillende kleuren aan, houten armbanden, houten kralen, veertjes etc. Wel goed vastmaken uiteraard en altijd in de buurt blijven.

Rijdend speelgoed
Wat nu ook erg leuk kan zijn is spelen met rijdende voorwerpen. Gewoon een autootje een zetje geven en kijken waar hij heengaat. Vervolgens er achter aan proberen te tijgeren en later kruipen vinden ze vaak geweldig. Deze Squeaky auto met figuurtje maakt ook nog eens een geluidje en is makkelijk te bedienen.

Bladzijdes omslaan
Babyboekjes of badboekjes zijn nu ook erg leuk, al was het alleen nog maar om de handeling van het omslaan van de bladzijdes (en ze passen ook nog zo lekker in de mond….)

Tandenspeeltje
Vaak krijgen baby’s nu last van doorkomende tandjes. Ergens op bijten kan de pijn verlichten en ervoor zorgen dat het tandvlees wat soepeler wordt. In de set van Sofie de Giraf zit een heerlijk bijtspeeltje.

Loopwagentje
Op een gegeven moment, dit verschilt uiteraard per kind, gaan ze zich overal aan optrekken. Als ze zich wat veiliger beginnen te voelen kunnen ze proberen om te lopen met een loopwagentje. Deze heb je met allerlei muziekjes en andere speelmogelijkheden. Ze zijn er ook van hout waar kinderen dingen in kunnen doen en er zijn loopwagentjes waar houten blokjes in zitten. Een mooi houten kinderwagentje voor de pop zou ook prima hiervoor werken.

Wandelwagenspeeltje
Als je een stukje gaat wandelen is het vaak leuk om een speeltje in de wandelwagen te hebben. Mijn ervaring is dat het handig is als deze vastgemaakt kan worden aan de wandelwagen. In de webshop hebben we knuffeldoekjes voor een speen van Moulin Roty, bijvoorbeeld deze die dat kunnen en deze zijn ook nog eens heerlijk zacht en erg mooi om te zien.

Duwstok
Ook als ze er nog niet mee kunnen lopen is een duwstok al fijn om mee te spelen. Er gebeurt natuurlijk van alles: Het rolt, het beweegt mee, er komt een geluid en de twee allerbeste eigenschappen: het blijft bij je in de buurt en je kunt het allemaal zelf! Ik vind persoonlijk deze duwstok met de zwart-witte koe echt geweldig….

Zachte bal
Samen rollen met een zachte bal is gegarandeerd een succes. Ga samen tegenover een muur zitten en rol de bal er tegenaan. Zo kunnen jullie steeds de bal weer pakken en opnieuw rollen. In de webshop hebben we een bal van Moulin Roty met mooie zachte kleurtjes en lieve plaatjes.

Buiten spelen met zand
Als ze al wat kunnen zitten is het vaak leuk om samen te spelen met zand. Het hoeft maar een klein beetje te zijn en natuurlijk goed op letten dat ze het niet opeten. Lekker voelen is al genoeg en kan voor veel plezier zorgen. Nog leuker is als ze er ook nog wat water bij mogen hebben. Je hebt kans dat ze ook eventjes willen proeven…

De volgende keer speeltips voor kinderen van 1 jaar, de dreumes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *