Geplaatst op Geef een reactie

Dagen Efteling geweldig en Droomvlucht favoriet!

Heerlijk genoten van de Efteling! Vorig jaar toen de kinderen 1,5 en 4,5 jaar gingen we ook. De jongste kreeg er toen nog niet zo heel veel van mee. Des te leuker om te zien hoe zoiets dan in een jaar kan veranderen. Vooral de Droomvlucht was bij de jongste favoriet. Gelukkig gaat bij de oudste de voorkeur ook nog steeds uit naar de sprookjes en fantasie, dus we konden met zijn allen ook heerlijk rondlopen in het sprookjesbos. Deze keer ook wat ritjes in Joris en de Draak gedaan en dat was bij onze zoon stiekem toch wel het leukste onderdeel van deze dagen. Gelukkig was het niet heel erg druk. Dat is het voordeel van als je in deze periode gaat. Het is misschien wat kouder, maar we hadden de dikke jassen aan. En geen regen gehad, dus wat wil je nog meer. Wat ik eigenlijk nog wel het meest waardeer aan zo’n uitje is het samen zijn. Met zijn allen een plan maken wat je allemaal wilt gaan doen en iedereen daarbij in zijn waarde laten. Ik voel me dan ook constant vrolijk en mijn glimlach is niet van mijn gezicht weg te krijgen (toegeven er zijn natuurlijk wel momenten dat we allemaal even een dipje hebben en de sfeer iets minder is, maar dat gaat ook weer over). Deze keer ook nog bij Klaas Vaak geweest. Dit is een onderdeel van Bosrijk, hij vertelt een verhaaltje voor het slapen gaan. Ook een leuke beleving hoor: samen met al die kinderen in een kring zitten, dekentje over en luisteren naar een meneer met een maillot, een heule lang baard en een gigantische puntmuts. Kortom, een aanrader! En nu weer thuis om alles daar dunnetjes over te doen in de ‘afterplay’, haha, alle belevenissen naspelen. Kijk voor ideeën in het andere blog over de Efteling.

ps. De kinderen mochten van ons ook een aandenken meenemen. Om nu te voorkomen dat je iets overbodigs mee naar huis gaat nemen is het handig ze te sturen op iets bruikbaars. Zo heeft mijn zoon een nieuw lunchbakje en beker van Ravelijn gekozen en onze dochter knutselarmbandjes en een tandenborstel van Assepoester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *