Geplaatst op Geef een reactie

Dagje Efteling? Heel weekend!

Alleen een dagje Efteling vinden wij niet genoeg. Niet alleen omdat we de halve dag al kwijt zijn om er te komen, maar ook omdat we Efteling- verslaafd zijn.
De muziek, de betovering, het speciale gevoel en de verwondering maakt het voor ons iedere keer weer een geweldige ervaring. Vroeger zijn mijn man en ik wel met een vriendengroep geweest en de laatste jaren gaan we met de kinderen. En ja, dan gelijk drie dagen. We overnachten dan in Bosrijk, ook al een ervaring op zich met de Klaas Vaak-slaapmutsen en -dekbedden. Nu gaan we weer en ik heb er echt zin in. Eigenlijk ben ik gewoon een groot kind….misschien daarom ook die speelgoedwebshop? Hmm, haha! Zo’n weekend (eigenlijk is het niet in het weekend, maar een midweek is het ook niet…) valt natuurlijk ook prima binnen het plaatje van minimaliseren. In plaats van iets voor je kinderen kopen biedt je een ze dagje uit aan. Niet alleen het bezoek is dan een onderdeel van de ervaring, maar ook het nagenieten. Ze kunnen er over tekenen, knutselen, kleien. Ze kunnen hun verkleedkleren tevoorschijn halen en sprookjes naspelen. Of naspelen met het poppenhuis (bijv. Hans en Grietje, of Doornroosje en de Prinses op de erwt is hier ook een goed voorbeeld voor!). Er over (voor)lezen of gewoon de plaatjes kijken kun je ook gezellig samen doen. Voor het verkleden en naspelen hebben we in de webshop hele leuke koffertjes, voor een fee, een piraat, en een indiaan. De engel, prinses en de prinsesmuis op de erwt van Maileg zijn natuurlijk ook geweldig, deze moet alleen eerst nog even uit Denemarken komen (hopelijk eind oktober, er zijn wat transportproblemen bij Maileg)

Goed, ik ga alvast de koffertjes inpakken. De volgende keer zal ik verslag uitbrengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *