Geplaatst op Geef een reactie

Herfst: lekker buitenspelen!

jongen-met-herfstbladeren

Allemaal de laarzen aan, tas of mandje mee en hup het bos in! Hartstikke leuk om samen mooie bladeren te zoeken en kastanjes of eikels. Thuis kun je vervolgens van alles doen en maken met de vondsten. Zelfs de baby kun je laten genieten van de herfst door eens een heerlijke wandeling te maken met de kap van de kinderwagen naar beneden. (ja, ik geef toe dat als het regent dit niet het meest geschikt is om te doen). 

Terwijl ik dit schrijf regent het buiten. Bah denk je dan, dat wordt weer de hele dag binnen zitten. Maar, waarom eigenlijk? Is het zo erg om nat te worden? Je kunt je er tegen kleden en vooral nu het nog niet zo koud is kan het prima. Kinderen vinden het vaak geweldig om met een paraplu door de regen te lopen en eens goed te stampen door de regenplassen. Lekker nat en vies worden, heerlijk toch?! Ik deed het mijn oudste vroeger heel vaak toen hij een jaar of twee, drie was. Ik bedenk me nu dat ik het ook nodig weer met de jongste moet gaan doen!

Een aantal tips om nog meer te doen in de herfst is lekker buiten koken met pannetjes en blupsie maken van zand, bladeren, takjes en gras. Of als het wat harder waait met plastic zakken aan een touwtje gaan vliegeren. En wat te denken van alle slakken en regenwormen die tevoorschijn komen als het regent. Geef de kinderen een emmertje en verzamelen maar! Vervolgens kunnen ze in een open glazen bak gezet worden, zodat ze eruit gaan kruipen. Nu kun je de onderkant ook nog mooi bekijken.

Eenmaal binnen kun je van alles doen en maken van de ‘schatten’. Ze kunnen gepresenteerd worden op een dienblad of in een glazen bak (zo heb ik een keer tot mijn in de zomer een bak met kastanjes e.d. in de vensterbank gehad. Ze mochten absoluut niet weg….). Van blaadjes kun je mooie poppetjes maken op een stuk papier. De armen en benen kun je eraan tekenen en het gezicht erop. Met kastanjes kun je rekenen of een mooi spinnenweb mee maken. Ohja, van bladeren kun je ook een mooie herfstslinger maken of plak ze op een glazen potje, doe er een lichtje in en nu heb je een mooi herfst windlichtje. Nou ja, ideeën genoeg! Kijk ook eens op mijn Pinterestbord ‘Buiten spelen’ voor nog meer leuke tips. En er komen nog meer tips bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *