Geplaatst op Geef een reactie

Diy Tipi zonder naaien

Oh wat is dit ook weer te erg. Ik ben gewoon helemaal niet goed in het onderhouden van een blog. Ik zie dat ik dus nog helemaal geen foto’s heb geplaatst van het atelier, terwijl deze allang af is. Nou ja, ik ga dat zo snel mogelijk doen en degene die mij op Instagram en Facebook volgen hebben al veel foto’s kunnen zien. Nu eerst de ‘no sew-tipi’, de tipi waarbij je niet hoeft te naaien. Is dat niet wat?

Bij mijn rondje kringloop kwam ik allerlei leuke spulletjes tegen waaronder een doosje met allemaal rolletjes stof.

Ik had de tipi gemaakt van strofstroken al eens in ‘het groot’ gezien en op mijn poppenhuis todo lijstje gezet dus toen ik dit doosje stofjes zag was dat het eerste waar ik aan dacht. De kleurtjes zijn niet helemaal waar ik meestal voor ga en dat vond ik dus des te leuker.

Wat heb je nodig voor het maken van je minitipi:

  • 5 stokjes van ongeveer 17 cm lang
  • 4 stokjes van ongeveer 7 cm lang
  • touw/raffia
  • lijm
  • verschillende stroken stof

Eerst leg je de 5 lange stokjes bijelkaar en bind je het touw of het raffia er omheen en maakt een knoopje.

Daarna kun je de pootjes voorzichtig uitelkaar halen en ‘schikken’ tot een tipi.

Nu maak je aan de onderkant de stokjes vast zodat de tipi mooi stevig blijft staan. Dit was eerst wel wat een gepruts dus ik heb de stokjes wat vastgelijmt en toen het touw er omheen geknoopt.

Toen heb ik de strookjes uitgezocht die ik wou gebruiken en sommige heb ik nog wat smaller genipt. Ik denk dat stroken van 1,5 cm breed wel het handigst zijn, maar het hangt ook wat af van de dikte van de stof.

Nu begin je van boven de stof er omheen te draaien. Als je stof niet lang genoeg is probeer je aan de achterkant te stoppen en verder te gaan met een nieuwe strook. Aan de bovenkant kun je gewoon de strook er omheen winden, maar naar mate je wat lager komt vlecht je als het ware de strook om het pootje heen en ga je dan naar het volgende pootje.

Je gaat zo steeds rond totdat je ongeveer bij de hoogte bent waar je de opening van de tent wilt hebben. Op die hoogte leg je rond je linkerpootje een strookje en draait daar een paar keer omheen (helaas geen foto van gemaakt :(). Dan vlecht je weer op dezelfde manier rond en bij het rechterpootje van de voorkant ga je weer terug.

In mijn doosje zat ook nog een roze lint en die heb ik in de opening vast gemaakt met naald en draad….dit kun je ook plakken 😉

En tadaa! Klaar je tipi tentje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *