Geplaatst op 2 reacties

Voorbereidingen voor het feestje!

WP_20160319_09_26_49_Pro WP_20160319_09_25_51_Pro

Omdat ik nogal van de lijstjes ben heb ik er uiteraard ook één voor het poppenhuis. Er staan behoorlijk wat dingen nog op, maar dat is juist leuk. Ik bekijk dan mijn lijstje en zoek iets uit waar ik zin in heb om te maken. Deze keer waren dat de taartjes voor het feestje (als het meisje het poppenhuis krijgt dan is het uiteraard feest in het huis) én vlaggetjes om op te hangen.

WP_20160319_09_29_40_Pro WP_20160319_09_30_31_Pro WP_20160319_09_30_54_Pro WP_20160319_09_29_47_Pro

De vlaggetjes hebben mijn zoontje en ik samen gemaakt. Hij heeft de puntjes geknipt en ik heb ze dubbelgenaaid en het touwtje erdoor gehaald. Ik had voor mijn zoontje een soort wiebertjes getekend op de stof die hij vervolgens (met de tong naar buiten) heel netjes heeft uitgeknipt. Ik heb deze wiebertjes dubbelgevouwen, een beetje bijgeknipt ? en aan de bovenkant aan elkaar vastgenaaid. Daarbij heb ik wat ruimte overgelaten voor het touwtje. Ik zit nog even te twijfelen of ik ze vast zal zetten, maar ik laat ze eerst even zo.

WP_20160319_09_28_30_Pro WP_20160319_09_27_48_Pro WP_20160319_09_28_38_Pro

Bij de taartjes ben ik eerst begonnen met het puntje. Ik vind dat ie op zich wel mooi is geworden, maar hij is wat scheef en hij had wat ‘strakker’ gekund. Dus toen toch maar eens kijken op Pinterest voor een tutorial. Ik heb er één gevonden voor het maken van kleine speldenkussens in de vorm van een cupcake. Dat zijn mooie cupcakejes geworden als zeg ik het zelf! Ik heb eerst een stukje stof om het dopje genaaid. Voor de bodem heb ik vilt gebruikt wat ik aan de onderkant vastgenaaid heb aan het stukje stof ( de stof naar binnen vouwen en het rondje vilt ertegenaan zetten). Dan vouw je de stof om het dopje naar binnen en vul je het wat op met losse fiberfil. Daarna heb ik een vierkant stukje vilt genomen, 6 x 6 cm ongeveer. De punten heb ik rond gemaakt en langs de rand een draad geregen die ik vervolgens aangetrokken heb. Als het lukt trek je met je ene hand de draad wat aan en vul je het met je andere hand op. Nu een knoopje er in maken en het bolletje met de opening naar boven in de dop aan de stof naaien. Dan kun je als versiering nog een lintje met kleine steekjes er omheen zetten en als laatste de kers vastzetten! Ik heb hiervoor een mooie roze kraal gebruikt…..en toen was er taart!

 

 

2 gedachten over “Voorbereidingen voor het feestje!

 1. Hoi Carolien,
  Héééééééél Fijn om een mede verslaafster van Maileg te ontmoeten ha,ha,ha!!!
  Ik ben ook een fan en groei gestadig in mijn verzameling. Gaat niet snel (gelukkig) want het is een nogal kostbare aangelegenheid.
  Maar wat je schreef rommelmarkt, marktplaats enz voeden mijn verslaving rustig hi,hi. Vooral koijnen en muizen zijn mijn favo. En natuurlijk alle meubeltjes! Gisteren totaal onverwacht van mijn lieve hubby een zowaar donker bruin Maileg konijn gekregen. (Ik was even helemaal hysterisch, mag hé?) Hoop dat je door blijft gaan met je blog!!! Ik probeer vanavond een vestje te breien???? (bedankt voor het patroon!!) Ben ook erg benieuwd naar de Maileg villa (poppenhuis) ha,ha,ha hou ons op de hoogte.
  Ik heb je op mijn favo lijst met blogs gezet.
  Misschien krijg je zo wel meer nieuwe verlaafden op je blog met reacties.
  Groetjes van Jeanet “Smoek”

  1. Hoi Jeanet, ja echt verslavend he? Het is ook zo schattig allemaal! Bedankt voor je leuke reactie en dat je me op je lijst hebt gezet. Succes met breien! Op mijn planning staat het op het blog zetten van een breipatroon voor een Microjurkje en ik ben met een jurkje voor de Mini aan het breien….wordt vervolgd dus!
   Groetjes Carolien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *