Geplaatst op Geef een reactie

Tutorial: Vlinders aan de muur

imageimageDaar kwam wel redelijk wat geduld bij kijken, maar het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf. Ik schat in dat er wel zo’n 250 vlinders in het hart zitten. Werkwijze:

Eerst een 70x 70 cm plaatje van mdf verven. De groene, celadonachtige, kleur is van een hobbyverfflesje van de Action. Op het mdf plaatje heb ik licht met krijt een hart getekend. Bij een hobbywebshop had ik een grote vlinderpons besteld en zwart papier. Daar heb ik heel veel vlinders mee gemaakt en toen…plakken maar! Gewoon willekeurig vlinders plakken…en plakken… Ik heb ze afwisselend met twee vleugels omhoog, rechtervleugel, linkervleugel vastgeplakt. En ook heb ik de richting waarop ze vliegen afgewisseld. Op het laatst heb ik her in der nog een vlinder buiten het hart geplakt en bij de linkerhelft heb ik ze zo geplakt dat het lijkt alsof ze ‘uit vliegen’. Later, na het ophangen, hebben mijn zoontje en ik nog een aantal op de muur geplakt (dat mag alleen nu vanwege het kunstwerk, dat weet je hè…? :)) Ik moet zeggen dat ik er best trots op ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *