Geplaatst op 6 reacties

Tutorial: Een Maileg konijn diy

imageDaar was ie dan, mijn eerste zelfgemaakt konijntje alla Maileg. Ik ben blij met het eindresultaat. Hij is gebaseerd op een konijntje van 23 cm. De eerste bewoner voor het grote poppenhuis. Het leek me beter om eerst maar niet al te klein beginnen, want hoe ik de micro moet maken….geen idee! Ik zal hieronder doornemen hoe ik deze, de mini, heb gemaakt.

Eerst heb ik zelf een patroon gemaakt. Ik heb het idee dat dit konijntje nu wat dunner is dan de echte maar dat vind ik niet zo erg. Daarna heb ik de patroondelen op de stof gelegd en grofweg uitgeknipt. Dit hoeft niet heel nauwkeurig, je kunt het rondom knippen als je alles hebt genaaid. Ik naai op de machine met een heel klein steekje, zodat je makkelijk de bocht om kunt naaien. Vergeet ook niet om her en der knipjes te maken, zo wordt de vorm uiteindelijk mooier.

Delen konijn 1Delen konijn 2

Delen konijn 3

 

De delen keren was nog een heel gepriegel! Daarom zit ik er ook over in of me dat met nog kleinere konijntjes wel gaat lukken. Maar goed, zien we dan wel weer. De oortjes heb ik met kleine steekjes aan de zijkant dicht gemaakt. Daarna is het een kwestie van alles opvullen en de benen, armen en oren aan het lichaam vastmaken. Ik heb dit met de hand gedaan. In het verleden heb ik ook andere poppen gemaakt (ook erg mooi trouwens, zal ik ook nog eens laten zien) en mijn ervaring is dat als je het met de naaimachine doet dat dat erg spannend is. Ik hield ten eerste steeds mijn adem in en de armen komen snel op ongelijke hoogte. Ook had ik het idee dat, ondanks het gebruik van het ritsvoetje, de machine er ook niet heel blij mee was :).

Met roze en bruin borduurgaren, twee draden elk, heb ik een neus, mond en ogen gemaakt. Hiervoor gebruik ik poppennaalden, die zijn langer. Ik steek de naald via de achterkant in het hoofd en houd een zo lang mogelijke draad door het lijf heen naar het gezicht. Met een extra steekje aan het eind zorg je ervoor dat alles stevig vast blijft zitten. Ze heeft het nog wel wat koud…daarom een mooi prinsessenjurkje en kroontje gemaakt. Ik wil namelijk voor dit konijn het ‘prinses op de erwt’ verhaal namaken. Dit kan dan later ook bij het grote poppenhuis. Hierover later meer!

 

6 gedachten over “Tutorial: Een Maileg konijn diy

 1. Hoi Carolien,

  Wat leuk een zelfgemaakt Maileg konijntje. Onze meisjes hebben nu alle 3 ieder een mini konijn in bezit en ik zou ze heel graag ook een groter konijn cadeau geven. Liefst zelfgemaakt. Ik was benieuwd of jij ook al een groter konijn hebt geprobeerd? Zou dat ook zelf te maken zijn? En waar heb jij jouw materiaal gekocht. Hier in het dorp zit geen goede stoffenwinkel dus ik moet alles kopen via internet zonder de stof eerst door mijn handen te kunnen laten gaan, lastig.

  Ik hoor het graag.

  Groet, Nathalia

  1. Beste Nathalia,

   Wat leuk dat ze alle drie een mini konijn hebben, zelfgemaakt? Ik heb zelf wel grotere poppen gemaakt, maar niet konijnen. Maar ik denk dat het zeker leuk kan worden hoor! Op mijn Pinterestbord heb ik wel een aantal links naar patronen: https://www.pinterest.com/Skattichnl/poppen-en-knuffels-patronen-en-tutorials/

   Mijn stoffen koop ik ook online. Alleen de stoffen voor de knuffels niet, die moet je inderdaad even voelen. Ik gebruik wel het ongebleekte katoen van de Ikea en de stof van mijn eigengemaakte Knuffel (Kanientje) is van half linnen/half katoen.

   Succes en ik ben benieuwd als je iets gaat maken wat het resultaat is!

   Groetjes Carolien.

   1. Hallo, mooie dingen heb je gemaakt . Waar kan men een patroon vinden van zo een muis ?

    1. Hai! Dank je! Helaas heb ik er geen patroon van 🙂

     Groetjes Carolien

 2. Hoi hoi. Even een reactie op het omkeren van de delen. Ik keer de delen om met een omkeerschaartje. Dit Is te koop op poppen en berenbeurs.

  1. Goeie tip! Ik zal er eens naar op zoek gaan, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *