Geplaatst op Geef een reactie

Vliegtuigje voor Maileg Muis DIY

Ready for take off, see you next year! En we vliegen weer het nieuwe jaar in en wel het jaar 2024! En ook dit jaar doen we dat weer met ons zelfgemaakte vliegtuigje voor de stoere Maileg muis :). Deze foto plaatste ik ooit op Instagram en wordt overal zoveel gedeeld, dus vond ik het hoog tijd dat ik een template maakte van het vliegtuigje. Ja toch?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig om het vliegtuigje te maken. Wat heb je nodig:

Print de template uit en knip alle onderdelen uit. Trek de patronen over op het karton en knip of snij alles uit. Je kunt alles desgewenst versieren met lijntjes, bloemetjes, sterretjes of kleurtjes. Snij met het hobbymesje de gleufjes uit het karton en vouw de vouwlijnen om (afhankelijk van de dikte van het karton kun je ze eerst rillen). Maak een gat voor de propeller. Doe wat lijm op de opgevouwen delen en plak vast, je hebt nu een soort doosje. Doe wat lijm in de gleufjes en schuif de vleugels aan weerzijden erin en de staart in het gleufje in de achterkant. Prik nu een splitpen in de propeller die je vervolgens ook door het gat in het doosje steekt, vouw de pootjes naar weerzijden om. Op de staart plaats je nog het staartstuk en klaar is je vliegtuig.

Hieronder nog een paar oude foto’s van het vliegtuigje 🙂

(2021)

(2018)

Heb je ook een vliegtuigje gemaakt met het template? Ik zou het heel erg leuk vinden om foto’s te ontvangen van het resultaat!

-xxx- Carolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *