Geplaatst op Geef een reactie

Zomer speelhuisje met diy’s

Zo, wat maakte ik veel foto’s van dit huisje! Dus die moest ik toch nog wel even met jullie delen vond ik. Ik maakte dit zomer speelhuisje vorig jaar in de vakantie en heb ook aardig wat spulletjes zelf gemaakt. Hier heb ik ook foto’s van, vaak op mijn snijmat zodat je de afmetingen zelf kunt bekijken mocht je het ook willen knutselen. Ik heb overal balsahout voor gebruikt en dunne stokjes van hout. Ik laat eerst een aantal foto’s van het huisje zien en daarna foto’s van hoe ik enkele items zelf heb gemaakt.

Eigenlijk spreken de foto’s wel voor zich dus hier komen ze vergezeld met hier en daar nog wat kleine toelichtingen.

Het toverstafje en de trompet zijn onderdeel van het notenkraker setje uit de shop. Je vindt dit setje bij de DIY afdeling.

Ook de ronde doosjes zijn op de DIY afdeling van de shop te vinden. Je kunt ze in elke kleur verven die je wilt. het koffertje kun je als DIY setje vinden in de shop en het wasteiltje ook. Dit hele kleine elfendeurtje heb ik gemaakt van klei, maar ik heb ook een hele kleine van hout op de DIY afdeling.

Bovenstaande was een beetje de sfeer die ik wou creëren. Het Mrs. Mighetto kaartje is uit een tagkaartensetje die je kunt kopen. De kleine waaiertjes heb ik al eens eerder gemaakt en een blog over geschreven.

Zo ziet de buitenkant van het huisje eruit. De voorkant en het dak van het huisje zijn verwijderbaar.

Bovenstaande plankje heb ik gebruikt voor binnen in het huisje. Zelf heb ik ze niet in de shop, maar er zijn miniatuurshops die ze wel verkopen.

Deze plankjes heb ik gebruikt voor het dak en de zijkanten van het huisje.

Omdat het zomerhuisje is gemaakt voor (poppenhuis)kinderen heb ik ook hele kleine kindermeubeltjes gemaakt. Ik heb van de meeste meubeltjes foto’s gemaakt helaas niet van alle.

Het bankje is geverfd in een prachtige mintkleur.

Voor het kleine kookmeubeltje heb ik kralen gebruikt voor de ‘draaiknoppen’. In de grote kraal heb ik een heel klein wit kraaltje geplakt om het gat wat te dichten,

Kleine boekjes zijn eigenlijke best simpel om te maken. Ik heb deze gemaakt van dun balsa hout. Ik zoek omslagen op van de boekjes die ik wil maken en die bewerk en verklein ik in ‘Publisher’. Omdat je vaak alleen de voorkant van het boekje kunt vinden plak ik twee voorkanten tegen elkaar aan. De ene draai ik ‘op zijn kop’. Om de rug van het boek nog wat dikker te krijgen kun je twee voorkantjes over elkaar heen leggen (in Publisher). Het is even proberen (en een beetje lastig uit te leggen :)). Nu print ik de vooorkantjes onder elkaar uit, knip ze uit en leg ze om het stukje balsahout heen. Ik plak ze vast en dit laat ik goed drogen. Als het papier droog is snijd ik met een heel scherp mesje het boekje uit.

Een schilderijtje is eigenlijk ook niet heel ingewikkeld. bij bovenstaande heb ik een schilderijtje uitgezocht die ik tegenkwam en leuk vond. Deze verklein ik dan weer in Publisher en print ik uit.

Ik had ergens een hele leuke gehaakte guirlande gezien. Nu ben ik zelf niet zo’n haakster, maar ik wou wel heel graag een mini maken dus heb ik het op deze manier opgelost. De kersjes zijn kleine viltballetjes en de strikjes met kersjes heb ik aan een gehaakt bandje genaaid.

Nog even een klein doorkijkje (ben ik gek op :). Ik heb het huisje nog steeds op mijn werkkamer staan en kijk er regelmatig naar. Ik kan er echt vaan genieten, die lichte kleurtjes en het hele kleine allemaal.

Een aantal van de gebruikte miniaturen heb of had ik de shop. Sommige zijn helaas uitverkocht. Als je dus iets zoekt zou ik eerst even goed de shop doorzoeken en als je niet kunt vinden dan heb ik het helaas echt niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *