Maileg muizen hulpgids

Maileg Muis Maten

Maileg muizen zijn er in vier verschillende maten: Vader en moeder, Grote Broer en Zus;, Kleine Broer en Zus en Baby muizen.

Vader en moeder zijn ongeveer 15 cm groot

Grote broer en zus zijn ongeveer 13 cm groot

Kleine broer en zus zijn ongeveer 11 cm groot

Babymuizen zijn ongeveer 8 cm groot

Maileg noemt de broer- en zus muizen ook wel ‘Micro’ formaat en de babymuizen ‘My’ formaat.

Dan zijn er ook nog de muizen met een klein magneetje in hun handen. Dat is handig omdat ze dan iets van metaal vast kunnen pakken. Ook kunnen ze heel schattig hun handjes tegen elkaar aan klemmen en bijvoorbeeld een bloem vasthouden. Voorbeelden van deze muizen zijn de wandel/hiker muizen die daardoor hun stokjes voor het kampvuur vast kunnen houden en de driewieler muizen die het stuur van hun fietsje vast kunnen pakken.

Maileg Meubels

De meubels van Maileg hebben ook een verdeling in My formaat en Micro formaat. De babymuizen en My konijntjes passen in de My formaat meubels. De broer en zus muizen, zowel grote als kleine passen bij de micro formaat meubels en soms passen vader en moeder ook, maar niet altijd. Tegenwoordig heeft Maileg het wel wat gemakkelijker gemaakt door aan te geven dat ze het item voor de muizen hebben gemaakt.

Er is ook nog de Mini of ‘miniature’ formaat. Dit formaat is geschikt is voor Teddies en konijntjes van maat 1 & 2. Mini of miniature meubeltjes zijn veel groter dan de My en Micro meubeltjes en zijn eigenlijk alleen geschikt voor grote poppenhuizen zoals het Maileg’s House. Ze zijn gemaakt voor de konijntjes van rond de 22 cm (maat 1). Omdat Skattich zich wil richten op de wereld van de muizen en alles daar omheen hebben wij alleen de meubels verkrijgbaar die geschikt zijn voor het formaat muizen. We hebben nog een paar items die groter zijn in de sale óf in het gewone assortiment omdat ze gewoon erg leuk gaan bij de muizen. Want hé, een kind maakt het over het algemeen niks uit hoor als het niet helemaal ‘klopt’. In dit geval wordt dit er wel uitdrukkelijk bij vermeld.

Over het algemeen passen meubeltjes in Muis, My en Micro formaat in een standaard poppenhuis met schaal 1:12 (standaard poppenhuisverhouding), in het Ikea Flisat poppenhuis, in het Maileg kasteel en de Maileg hal. Heb je nou een groter poppenhuis omdat je die heel mooi vond en tegenkwam op Marktplaats dan kan dat natuurlijk ook prima! Daarom is het Maileg poppenhuis, het House of Miniatures, ook prima te gebruiken met alleen de muizen en meubels. Verderop meer over de poppenhuizen.

Maileg bedden

Momenteel zijn deze verschillende bedden verkrijgbaar die gebruikt kunnen worden bij de muizen:

Bij de producten worden de afmetingen vermeld. Heb je nog vragen neem dan contact met ons op via het emailadres op onze contactpagina.

Maileg accessoires

De accessoires van Maileg zijn over het algemeen groter dan 1:12 omdat Maileg het zo heeft gemaakt dat er ook veilig mee gespeeld kan worden door jongere kinderen. Persoonlijk vind ik de combinatie met de iets grotere accessoires, zoals bijvoorbeeld de net wat te grote theekopjes en theepot, echt passen bij de muizenwereld. Wil je nou heel graag kleinere accessoires of zoek je nog iets dat Maileg niet in het assortiment heeft, kijk dan eens bij onze eigen Skattich accessoires. Lees verderop meer hierover.

Kleine accessoires van Maileg

Zoals ik al eerder aangaf heeft Skattich alleen de items in de shop (op een paar sale items uitgezonderd) die perfect samen gaan met de Maileg muizen in je muizenhuis, of popjes ter grote van de muizen in je poppenhuis. Om te laten zien welke kleine accessoires Maileg momenteel verkrijgbaar heeft heb ik een overzicht gemaakt van al deze kleine items. Sommige items, zoals het broodrooster met de broodjes, zijn los verkrijgbaar en sommige horen bij een set, zoals de eieren bij de fornuisset en de theepotjes in de theeset. En het zijn er zoveel en stuk voor stuk zo leuk!

Kleding voor de Maileg muizen

Er zijn veel kleren en outfits voor grote broers en zussen en in de nieuwe collectie ook voor kleine broers en zussen. Over het algemeen kunnen ze niet elkaars kleding dragen.

Maar grote broers en zussen kunnen wel kleren delen met de microkonijnen en konijntjes, omdat ze ongeveer even groot zijn.

Vader en moeder (en opa en oma) muizen hebben hun eigen collectie ‘papa & mama’ maatkleding.

Skattich kleding

We maken zelf ook kleding voor de Maileg muizen, zoals gebreide jurkjes, zeemeerminstaarten en konijnenoortjes. Bij deze kleding staat steeds duidelijk aangegeven voor welk muisje het bedoeld is.

Combinatie met Skattich meubeltjes en accessoires

Bij Skattich hebben we niet alleen Maileg meubeltjes en accessoires, maar ook andere. Dit zijn soms producten uit ons eigen atelier en soms ingekocht. Al deze meubels en accessoires zijn niet getest op veiligheid in het gebruik als speelgoed. Dit houdt in dat er altijd onder toezicht en voorzichtig mee om moet worden gegaan. Deze meubels en accessoires van Skattich zijn allemaal met zorg uitgezocht op dat ze passen bij de Maileg muizenwereld. Het ene zal in verhouding perfect zijn, maar het andere wat groter of wat kleiner. Over het algemeen wordt dit bij elk afzonderlijke item aangegeven, dus kijk altijd goed naar de afmeting en bouw het desnoods met bijvoorbeeld blokjes of doosjes na. De materialen passen ook bij de Maileg muizenwereld, zo zijn de items gemaakt van hout of metaal, polyresin of klei. Kunststof wordt alleen gebruikt daar waar nodig is (raampjes in kasten, kranen etc).

Maileg en poppenhuizen

Kunnen de muizen in een standaard poppenhuis, ja dat kan. Heel uitgebreid ga ik hier nu niet op in, want daar heb ik al menig blog over geschreven waar ik je graag naar verwijs (zie bij blog in het keuzemenu op de homepagina). Ik hoor weleens dat mensen de vader en moeder Muis eigenlijk te groot vinden voor het standaard poppenhuis, zoals bijvoorbeeld het Plantoys poppenhuis die je hier op de foto ziet. Persoonlijk vind ik dat niet, maar dat is ook een kwestie van smaak. Ze maken dan grote broer en zus de ouders. Dit kan natuurlijk, maar hierdoor valt het idee van de muizen die er wat ouder uitzien en andere soort kleding dragen weg. Of de Maileg meubels in het standaard poppenhuis passen is niet in één woord te zeggen. Dit hangt weer van smaak en grootte van de ruimtes af. Dus…goed kijken naar de afmetingen en foto’s.

Dan heb je het grotere poppenhuis en het Maileg miniature house. Dit kan ook prima ingericht worden met muizen en hun spullen.

Het Maileg kasteel is eigenlijk net als een standaard poppenhuis, maar smal. Hierdoor past er wat minder in maar ze zijn wel echt geweldig om sprookjes en koninklijke belevenissen mee na te spelen!

Het Ikea Flisat poppenhuis is superhandig en leuk om in te richten als muizenhuis. Het is vooral leuk om mee te beginnen zodat je ook kunt kijken hoe het valt en of ermee gespeeld wordt. Je kunt het huis ook steeds een ander thema geven of anders inrichten, wat jij maar wilt!

Heb je nog vragen?

Groetjes van Carolien, Skattich