Geplaatst op 5 Reacties

De pompoen, de koets en de muizen…

Ik ben helemaal into de sprookjes….mede dankzij Maileg. Ze hebben zulke leuke ideeen die allemaal best na te maken zijn. Voor mij de uitdaging om het zo goed mogelijk er op te laten lijken. En volgens mij is dat met de koets van Assepoester aardig gelukt!

image image image imageEerst goed nagedacht over de constructie en uiteindelijk is het een ovalen plankje met stevig ijzerdraad diagonaal naar beide kanten gebogen en bevestigd. In het plankje zitten met een rond latje de wielen die daardoor ook nog kunnen draaien. In de koets zit niet Assepoester, maar een prins- en prinsessenmuis. Ze kunnen zitten op de bankjes die er ook uit kunnen. Voor deze muizen heb ik bij Xenos een heel leuk kistje gekocht, waarin ze ook nog kunnen slapen. Ik hoop dat het veel speelplezier oplevert!

image

image

5 gedachten over “De pompoen, de koets en de muizen…

 1. O wauw wat super mooi geworden. Ik wil graag een paar muizen maken hoe heb jij het aangepakt?Heb je nog patroon delen die ik misschien mag gebruiken. Super site!!

  1. Dank je voor je leuke reactie! Ik zal kijken om van mijn patroontjes van de muizen een pdf te maken, dan mail ik ze je wel toe. Maar geef me even een paar dagen, want het is wat druk nu zo vlak voor Sinterklaas!

   1. o wauw dat zou super zijn. Wij hebben een groot jade kleurig poppenhuis uit Schotland meegenomen en daar wil ik ook graag een muizenhuis van maken samen met mijn dochtertje. We zijn al druk de meubeltjes aan het schilderen en dan komt stap twee de muizen maken.

 2. Hallo,
  Ik weet niet of dit bericht aan Carolien ter Schuur kan bezorgd worden.
  Mijn kleindochter is zot van de Maelig muizen. Ze heeft al heel veel.
  Maar zou ik het patroontje van de pompoensoep kunnen ontvangen?
  Ze zal zo blij zijn.
  Alvast bedankt
  Elly

  1. Beste Elly,

   Wat leuk dat ze de muizen zo leuk vindt! Ik heb helaas geen patroon van de pompoenkoets beschikbaar. Af en toe maak ik nieuwe en die komen dan in de shop 🙂

   Liefs, Carolien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *